Volledig scherm
© carlo ter ellen

Veertien suggesties zwembad De Whee in Goor

GOOR - Er zijn tot dusverre veertien ideeën gelanceerd voor de invulling van het voormalige zwembadterrein De Whee, aan de

Merel- en Gruttostraat in Goor.

Er kwamen onlangs 25 buurtbewoners bij het zwembadterrein bij elkaar om nieuwe suggesties voor de invulling te spuien. Dat gebeurde nadat Stichting Stadslandbouw Hof van Twente van de gemeente toestemming kreeg om het voormalige zwembadterrein een nieuwe, groene bestemming te geven en te beheren.

Keuzes
De ideeën zijn aan de bestaande suggesties toegevoegd. In een volgende bijeenkomst, op korte termijn, worden er keuzes gemaakt op basis van wenselijkheid en uitvoerbaarheid, zegt Andries Bruinsma van welzijnsorganisatie Salut, die nauw betrokken is bij het initiatief. Het is de bedoeling dat (buurt)bewoners een actieve bijdrage leveren in het beheer van het toekomstige zwembadterrein.

Belevenistuin
De veertien ideeën zijn: belevenistuin; pluktuin met vlinders en bijen; biologische groententuin voor goede doelen; volkstuintjes; stadspark voor jong en oud met herten en schapen; omheinde speelplaats met een zwemvijver voor honden, aansluitend aan De Regge; ‘binnenste-buitentuin als in Diepenheim; educatietuin in combinatie met een schaapskudde; wijngaard; buurtbarbecueplek; ruimte voor een natuurlijke sport- fitnessplek; speel- en ontmoetingsplek voor jeugd; hoptuin met begroeiing tot 8 meter hoog; pluktuin met een bloemendoolhof.

Hengelo e.o.