Volledig scherm
Camping Westerholt is verkocht aan landgoed Twickel. © Lars Smook

Veertig luxe huisjes en een bed and breakfast op camping Westerholt Ambt Delden

AMBT DELDEN - De Stichting Twickel wil veertig recreatiewoningen en een bed and breakfast met 12 kamers realiseren op het terrein van de voormalige Camping Westerholt aan de Almelosestraat in Ambt Delden. Wanneer er gestart wordt met de bouw is nog onduidelijk.

Voor de Stichting Twickel is het vooral belangrijk dat het voortraject zorgvuldig wordt afgehandeld en dan is het geen probleem dat het iets langer duurt. 

Alle 183 standplaatsen geruimd

Nick Wolt, woordvoerder namens de Stichting Twickel: „Nu alle 183 standplaatsen leeg zijn, moet de bestaande bebouwing worden verwijderd. Ook de centaal gelegen zwembaden worden weggehaald.” Er loopt verder een bestemmingsplanwijziging die de functie van het terrein aanpast van camping in recreatiepark. „Als dat allemaal geregeld is, kan de aandacht richting bouw. Dat kan maanden, maar ook nog een jaar duren.”

Luxeverblijven

Hoe de recreatiewoningen er precies uit komen te zien is nog niet duidelijk. Wel is helder dat dit luxeverblijven worden. Wolt: „Het plan is vanaf het begin dat dit woningen in het hogere segment worden. Daar is niets aan gewijzigd. Binnenkort gaan we om tafel met de architect en zal er meer duidelijk worden over het uiterlijk van de recreatieverblijven.”

Handtekeningen nog niet gezet

Wel is er door Landschapsarchitectenbureau Strootman, in samenwerking met de beoogde exploitant, een voorlopig ontwerp van het terrein gemaakt. Daarin is onder andere een centraal gelegen daghoreca opgenomen. Wolt: „Op een andere plek dan nu het geval is.” Verder is er veel aandacht voor duurzame bebouwing en inpassing in het landschap. „Maar handtekeningen zijn nog niet gezet. We zitten pas het begin van het hele proces.”

Hengelo e.o.