Volledig scherm
PREMIUM
Op Camping Den Blanken houdt de brandweer een educatieve avond voor de campinggasten. © Lars Smook

Veiligheid staat altijd voorop, ook op de camping in Neede

NEEDE/DIEPENHEIM - Verkoelende waterstralen en een hoog oplaaiend vuur uit een frituurpan waren ingrediënten van de veiligheidsdemonstratie die de Diepenheimse brandweer dinsdagavond gaf op de Needse camping Den Blanken.

Albert Geerdsen kampeert al veertien jaar op Den Blanken. De oud-bevelhebber van de Akzo-Nobel bedrijfsbrandweer werpt zich daar op als klusjesman. „Als oud-brandweerman let ik meteen op brandveiligheid als ik ergens kom. Hier op de camping zag ik dingen waarvan ik dacht: dat kán toch eigenlijk niet! Daarom leek het me goed om hier zo’n veiligheidsdemonstratie te houden”, zegt Geerdsen.

  1. Bij toeval campingbaas van Mooi Delden: ‘Zonder mijn ongeluk was ik hier nooit gekomen’
    PREMIUM

    Bij toeval camping­baas van Mooi Delden: ‘Zonder mijn ongeluk was ik hier nooit gekomen’

    DELDEN - Waar de meeste kampeerterreinen in de gemeente van ouder op kind worden doorgegeven, is dat bij Mooi Delden niet het geval. Met ingang van 2018 is Michael Koning ter Heege (26) mede-eigenaar van de groene oase op De Mors. En binnen een aantal jaar neemt hij de camping zelfs in zijn geheel over. „Ik ben hier puur bij toeval terecht gekomen. Nu prijs ik mijzelf er gelukkig dat ik deze kans heb gekregen.”

Hengelo e.o.