Volledig scherm
Politie in actie na de vondst van het lichaam van Lorenzo Hardy in het Twentekanaal. © Bert Kamp

Verdachte moordzaak Twentekanaal voorlopig op vrije voeten

ALMELO - David de B. mag de rechtszaak over de moord op Lorenzo Hardy in vrijheid afwachten. De B. zat sinds december vorig jaar in voorlopige hechtenis omdat hij een van de verdachten is. Hij heeft bekend dat hij heeft geholpen het lijk van de doodgeschoten Hardy in plastic te verpakken en in het Twentekanaal te dumpen. Maar volgens zijn eigen zeggen deed hij dat onder bedreiging van de moordenaar, wiens naam hij niet wil noemen.

De B.'s advocaat Van der Wal schetste dinsdagmorgen in de rechtbank in Almelo het verhaal van zijn client. De B. lijdt momenteel aan een posttraumatische stress stoornis door alle gebeurtenissen. Volgens zijn eigen zeggen werd hij in de nacht van de moord, op 16 december vorig jaar, door Hardy bedreigd en heeft Hardy zelfs drie keer op hem geschoten. Alleen een technisch mankement aan het pistool redde zijn leven. Vervolgens werd Hardy zelf doodgeschoten.

Heftige emoties
De pro forma zitting van dinsdag ging gepaard met heftige emoties. De B. barstte regelmatig in tranen uit en vertelde in zijn verklaring dat zijn leven sinds de moord een grote nachtmerrie is. Zij eigen bedrijf is kapot, zijn carriere in het amateurvoetbal is ten einde. Hij wil alleen maar naar huis, naar zijn zwangere vriendin en zijn een jaar oude dochtertje.

'Niet geschoten'
Advocaat Van der Wal droeg allerlei verklaringen aan die er op duiden dat De B. inderdaad niet geschoten heeft. Officier van Justitie Van Veen ging daarin mee. De rechtbank had vervolgens slechts een half uurtje nodig om tot de conclusie te komen dat de voorlopige hechtenis kon worden opgeheven, in afwachting van de volgende zitting die op 9 juni zal plaatsvinden. In de tussentijd wordt er meer onderzoek gedaan.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Hengelo e.o.