Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Video | Voortaan alles in Hof van Twente ook virtueel te beleven

GOOR - Met een luchtballon ‘meegaan’ die opstijgt tijdens de Höfteballooning? Of een vergadering van de gemeenteraad bijwonen, terwijl je gewoon thuis op de bank zit? Wie de Hof van Twente VR app downloadt, kan zelf virtueel aanwezig zijn bij evenementen en op plekken in de gemeente.

Met de video’s en foto’s (die 360 graden kunnen ronddraaien) wil de gemeente haar gebied op een moderne manier promoten. „Het is een redelijk nieuwe techniek. We wilden er gelijk bij zijn en hiermee voorop lopen”, vertelt Rianne Doeschot, retailmanager van de gemeente.

„Het is een aanvulling op hoe we al promoten. Met de app kunnen toeristen bijvoorbeeld alvast een kijkje nemen in onze gemeente. Inwoners kunnen toch nog kijken bij een evenement dat ze hebben gemist. Dat kan met een virtual realitybril, maar ook door gewoon de telefoon te draaien. Het geeft misschien net dat laatste zetje om zelf eens langs te gaan bij de intocht van de Rolstoelvierdaagse in Delden of bij Höfteballooning. Ook bedrijven doen mee. Die beelden kunnen ze ook op een beurs gebruiken om te laten zien hoe het er op de werkvloer aan toegaat.”

Investeren
De app is ontwikkeld door Smart2IT uit Hengelo, de beelden zijn gemaakt door fotograaf Wouter Borre uit Bentelo. Diverse evenementen zijn al te bekijken. Doeschot hoopt dat de app volstroomt met nieuwe foto’s en video’s.

„Deelnemers kopen bij ons een pakket, waarna ze in de app kunnen komen met een 360 gradenvideoserie of 360 gradenfotoserie. De opbrengsten worden geïnvesteerd in toeristische projecten, zoals fietsroutes. Zo investeren we op een duurzame manier. In de toekomst kan het alle kanten op gaan. Bij nieuwbouw kun je een artist’s impression maken voor een virtuele rondleiding om alvast te laten zien hoe het wordt.”

Hengelo e.o.