Fractievoorzitter Fred Rijkens van de PvdA (links) in discussie met Edgar Mulder, PVV-lijsttrekker voor de Provinciale Staten.
Volledig scherm
Fractievoorzitter Fred Rijkens van de PvdA (links) in discussie met Edgar Mulder, PVV-lijsttrekker voor de Provinciale Staten. © Jantien Bussink

Vier getuigen tegen PVV-statenlid na discriminatie in moskee Goor

GOOR - Vier getuigen kunnen bevestigen dat het Zwolse PVV-statenlid Edgar Mulder vorige week tegen voorzitter Mehmet Gökus van de Turkse moskee in Goor heeft gezegd dat hij 'hier niet thuis hoort'. Deze mensen zijn bereid om daarover een verklaring af te leggen bij de politie.

Aangifte
Fractievoorzitter Fred Rijkens van de PvdA in Hof van Twente heeft dit in zijn aangifte wegens discriminatie tegen Mulder aan de politie laten weten. Rijkens heeft inmiddels aangifte via het internet gedaan en heeft de zaak ook aanhangig gemaakt bij het landelijk meldpunt discriminatie.

Ontkenning
Mulder ontkent, zoals gemeld, dat hij zich zo heeft uitgelaten. De politie wil uit oogpunt van privacy niet bevestigen of de aangifte van Rijkens is binnen gekomen. 'In zijn algemeenheid kan ik zeggen dat we een onderzoek beginnen als er een aangifte ligt', zegt een woordvoerster van de politie.

​Asielzoekers
PVV'er Mulder bezigde zijn woorden tijdens een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis over de tijdelijke opvang van maximaal 110 asielzoekers in Huize Scherpenzeel in Goor.

Hengelo e.o.