Volledig scherm
. © Politie Hof van Twente

Vier mannen gearresteerd in Goor na achtervolging en drugsvondst in auto

GOOR - Vier mannen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden in Goor, nadat de politie een grote partij drugs heeft aangetroffen in hun auto. De mannen konden pas worden gepakt na een achtervolging door Goor, die eindigde op een lantaarnpaal aan de Haaksbergerweg.

De auto met daarin vier personen sloeg op de vlucht na een stopteken door de politie, rond de klok van 01.30 uur vrijdagnacht. De auto viel op omdat deze uit een weg kwam gereden die was afgesloten voor het verkeer. De achtervolging bleek van korte duur, nadat de bestuurder een lantaarnpaal ramde op de Haaksbergerweg. Daarna zette hij het op een lopen.

In de auto bleken echter nog drie mensen te zitten: een 21-jarige man uit Markelo, een 21-jarige man uit Borculo en een 23-jarige Gorenaar. De drie zijn ter plekke aangehouden. De bestuurder, een 21-jarige man uit Holten, kon kort daarna alsnog worden gearresteerd.

Drugs en geld

In de auto van de vier jonge mannen vond de politie een grote hoeveelheid drugs. Ook op de route die de gevluchte bestuurder te voet heeft afgelegd trof de politie twee zakken met verschillende soorten drugs aan, waaronder een zakje vol wit poeder en een pakket met een wietplant erop. Bij twee van de verdachten werd ook nog eens een grote partij contant geld gevonden. 

De drugs en het geld zijn in beslag genomen. De vier mannen zijn in afwachting van een onderzoek door de Officier van Justitie inmiddels weer op vrije voeten.

Hengelo e.o.