Volledig scherm
Foto ter illustratie. Dit is niet de vissenkom uit Goor. © ANP/Koen Suyk

Vissen overleven familieruzie in Goor niet, man uit Rijssen (22) vervolgd

GOOR/RIJSSEN - Een 22-jarige Rijssenaar wordt vervolgd voor een strafexpeditie van Rijssen naar zijn zus en haar partner in Goor. Vissen overleefden dat ongewenste ‘bezoek’ niet.

De levende have uit de viskom van een vrouw in Goor moet zijn geleegd in de wc en in wastafel. Haar broer wordt door justitie vervolgd voor een wraakoefening, 5 augustus 2018. Er speelt een familievete.

De Rijssense verdachte zou zijn woede niet alleen op de visjes hebben gekoeld. Haar kleding zou kapot zijn gesneden en een foto vernield. Voordat de Rijssenaar en mogelijk twee ‘helpers’ in de woning op ’t Schild in Goor zouden zijn binnengedrongen, zou de ‘visite’ de auto van haar vriend zwaar hebben beschadigd. Het stel is zes jaar samen.

Bang

De Rijssenaar moest zich deze vrijdag verantwoorden voor huisvredebreuk en vernieling. Hij verscheen niet voor politierechter Ronald van Vuure. Hij is bang voor de partner van zijn zus, meldt zijn advocaat Krijgsman.

Hij wijst erop dat zijn cliënt binnenkort ook terechtstaat voor uitgaansgeweld. Voor die zaak wordt een reclasseringsrapport opgesteld. De raadsman vroeg alles tegelijk te behandelen. De rechter stemde toe, tot ergernis van de zwager. Die claimt 11.000 euro schadevergoeding.

Hengelo e.o.