Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Vriendschap leidt tot optreden Big Band Kiev in Goor

GOOR - Het bezoek van de Vereniging Hof van Twente Kiev-Pechersk aan de Oekraïense hoofdstad Kiev heeft een mooi tegenbezoek opgeleverd: de Big Band Kiev komt voor een optreden naar Goor. Op woensdag 28 september spelen de 26 muzikanten in de grote zaal van theater de Reggehof.

"We kenden de bandleider, dus we hebben tijdens ons verblijf daar gesprekken gevoerd. Het leek ze leuk om een bezoek aan Goor te brengen en een optreden te geven met de Goorse Big Band van Apollo", reageert voorzitter Jan Lentelink verguld. "De Big Band is in die week bezig met een tournee door Duitsland, dus een uitstapje naar Goor was haalbaar. In 2011 zijn ze hier ook geweest, vanwege het 20-jarig bestaan van de vereniging. Maar dat waren bijna allemaal andere studenten, dus voor veel van hen is het de eerste keer dat ze in Goor kunnen laten zien wat ze kunnen."

Geen entree
Het optreden eind september is gratis te bezoeken. De vereniging doet dit vanwege de warme steun die ze al jaren ontvangt van de Goorse gemeenschap en de kernen daar omheen. "En na ons bezoek blijkt dat die steun voor Kiev-Pechersk nog hard nodig is", zegt Lentelink. "De situatie in Oekraïne is vergelijkbaar met die van 15 jaar terug. Er is nog veel behoefte aan allerlei hulpmiddelen. Het college krijgt ook een uitnodiging. Met een 25-jarig jubileum zou het mooi zijn als ze aanwezig zijn in de Reggehof."

Gastgezinnen
De vereniging is voor de 26 muzikanten van de Big Band Kiev nog wel dringend op zoek naar gastgezinnen, die één of meerdere muzikanten een nacht lang onderdak kunnen bieden.

"Dan moet je denken aan een slaapplek, een warme maaltijd op de dag dat ze aankomen in Goor, en een ontbijt de dag erna. De Big Band arriveert op woensdag 28 september rond 11.00 uur in Goor. Dan maken ze kennis met het gastgezin, waarna ze gaan repeteren in de Reggehof. In de avond volgt het optreden en de dag erna gaat de hele groep weer naar Duitsland voor de rest van hun tournee. Hoeveel gastgezinnen we nodig hebben, hangt af van hoeveel mensen zich aanmelden. Als gezinnen meerdere muzikanten een overnachting willen bieden moedigen we dat alleen maar aan, maar één is ook goed. En als ik de Goorse bevolking een beetje kan inschatten, krijgen we dat vast voor elkaar. Maar de mensen moeten zich wel voor 10 september aanmelden," aldus Lentelink.

Gastgezinnen kunnen zich aanmelden via Jan Lentelink en Frans Hermans van de Vereniging Hof van Twente Kiev-Perchersk.

Hengelo e.o.