Gerda Bruins zat 23 jaar in de politiek waarvan 21 jaar als fractievoorzitter voor de VVD in de Hof van Twente. Komende verkiezingen doet ze niet meer mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerda Bruins zat 23 jaar in de politiek waarvan 21 jaar als fractievoorzitter voor de VVD in de Hof van Twente. Komende verkiezingen doet ze niet meer mee. © Emiel Muijderman

VVD-boegbeeld stopt na 23 jaar gemeenteraad in Hof van Twente: ‘Je moet een olifantenhuid hebben’

Wat bezielt jeMARKELO - Na 23 jaar raadslidmaatschap, waarvan 21 jaar als fractievoorzitter voor de VVD, heeft Gerda Bruins-Veltkamp (62) al heel wat burgemeesters ‘versleten’. Maar Ellen Nauta zal haar laatste zijn: na de verkiezingen keert de Markelose niet terug in de gemeenteraad. „Wethouder heb ik nooit willen worden. De fractie paste me als een jas.” 

  1. Pijn is voelbaar bij ontruiming pluimveebedrijf in Bentelo: ‘Dit is een gigantische klap’
    PREMIUM
    video

    Pijn is voelbaar bij ontruiming pluimveebe­drijf in Bentelo: ‘Dit is een giganti­sche klap’

    BENTELO - Met een kleine handbeweging laat de bestuurder van de shovel zijn bak kiepen. Dat er honderden dode kippen in een container vallen, is nauwelijks te horen. De dieren op de bodem, die al eerder geruimd werden, dempen het geluid. De machinist staat er niet te lang bij stil. Geen tijd voor. Als de laatste kip uit de bak is, rijdt hij terug de stal in. Er moeten er nog vele volgen.

Hengelo e.o.