Volledig scherm
© Lars Smook

VVD en CDA Hof van Twente willen toch oplossing voor patiënten met chronische pijn

GOOR - Er moet toch een oplossing komen voor patiënten met chronische pijn die baat hebben bij het gebruik van cannabis. Dat vinden fractievoorzitters Gerda Bruins (VVD) en Yvonne Nijhof (CDA). Zij gaan graag met burgemeester Ellen Nauta in gesprek om alsnog een oplossing te vinden.

Burgemeester Ellen Nauta stelt dat zij geen mogelijkheden heeft om het telen van cannabis voor medicinaal gebruik in Hof van Twente te legaliseren. Na overleg hebben het Openbaar Ministerie en de politie hebben aangegeven niet mee te willen werken.


"Als de gemeenteraad me nu vraagt om tóch, net als in Tilburg gebeurt, teelt voor eigen gebruik toe te staan, dan vraag de raad me iets illegaals te doen”, zegt Nauta. “Ik ben dat niet van plan. Tenzij de raad met heel zwaarwegende argumenten komen, andere dan die we nu hebben gehoord”, zegt Nauta.

Patiënten toch helpen

Gerda Bruins, fractievoorzitter van de VVD blijft achter de motie staan. "De wetgeving zit krom in elkaar. Gebruik van wiet wordt gedoogd, het in je bezit hebben is verboden. Dat is een hiaat in de wetgeving en dat moet opgelost worden. Ik vind het jammer dat de burgemeester zegt dat ze wat betreft wetgeving niets kan doen. Maar daar willen wij ons niet zomaar bij neerleggen. Veel mensen zitten ermee, en we moeten die doelgroep waar het om gaat helpen. Er moet een oplossing zijn voor die paar mensen voor wie dit een uitkomst is."

“We willen graag meedenken me de burgemeester om toch voor deze specifieke doelgroep alsnog een oplossing te vinden”, zegt Yvonne Nijhof, fractievoorzitter CDA. “We wisten van te voren dat we haar op pad stuurden met een onuitvoerbare opdracht. Maar wij willen wel graag een oplossing voor deze specifieke doelgroep die bij pijnbestrijding veel baat heeft bij cannabis. We willen nadenken over hoe dit te reguleren zodat ook echt alleen de doelgroep geholpen is. En daarover gaan we graag met de burgemeester in gesprek.”

Hengelo e.o.