Goor - Aan de Grotestraat in Goor zijn veel winkels gevestigd die hun producten vanaf 1 april op een speciale website kunnen aanprijzen en leveren aan de klant.
Volledig scherm
Goor - Aan de Grotestraat in Goor zijn veel winkels gevestigd die hun producten vanaf 1 april op een speciale website kunnen aanprijzen en leveren aan de klant. © Carlo ter Ellen DTCT

Websites om ondernemers in Hof van Twente te steunen

GOOR - Gemeente, Hofmarketing en bedrijven helpen in de coronacrisis ondernemers met twee websites. Ook krijgen ze uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen.

Afgelopen dagen is achter de schermen hard gewerkt aan een website waarop producten uit winkels kunnen worden besteld: van levensmiddelen tot boeken en kleding. Via de website koopindehofvantwente.nl wordt dat vanaf woensdag 1 april mogelijk.

Samenwerking

De komende dagen kunnen alleen ondernemers uit Hof van Twente zich aanmelden om deel te nemen. Bij dit initiatief werken gemeente en Hofmarketing samen met de zes ondernemersverenigingen in de Hof en de bedrijven Storekeeper en MSG. De ondernemersverenigingen promoten deelname onder hun leden.

Met behulp van de site kan de consument - veilig -thuisblijven, hoeven ondernemers hun voorraden niet weg te gooien en worden inkomensverliezen beperkt. Koeriersbedrijf MSG doet de bezorging. De site, platform genoemd, is bedacht door Storekeeper.

2 euro per bestelling

Alles verloopt via koopindehofvantwente.nl: bestellen, betalen et cetera. Ondernemers betalen 2 euro per bestelling. Voor de consument wordt per bestelling 2,95 euro in rekening gebracht.

Ook horecabedrijven kunnen zich aanmelden. Maar voor deze branche is ook de site visithofvantwente.nl/samensterk in het leven geroepen. Op deze site is te zien bij welke ondernemers gerechten kunnen worden opgehaald en wie eten thuis bezorgt.

Uitstel belastingen

De gemeente Hof van Twente heeft inmiddels besloten uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen aan ondernemers te verlenen. De belastingen waarvoor op de site van de gemeente uitstel kan worden aangevraagd zijn de onroerendzaakbelasting (ozb), rioolheffing, reinigingsheffingen, bedrijveninvesteringszone en leges die in het kalenderjaar 2020 zijn of worden opgelegd.

Maximaal zes maanden

Het uitstel geldt voor maximaal zes maanden tot en met november 2020 en kan worden aangevraagd door alle ondernemers die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daaronder vallen ook zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) en ondernemers die actief zijn in de kunst en cultuur en stichtingen en verenigingen.

De aanslag toeristenbelasting 2019 wordt op zijn vroegst eind augustus 2020 opgelegd. De ondernemers in deze sector hoeven de aanslagen niet eerder te betalen dan 30 november 2020.

Bijdrage

De impact van de verscherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is groot voor het Nederlandse bedrijfsleven. De overheid heeft inmiddels een uitgebreid maatregelenpakket aangekondigd om ondernemers te ondersteunen. Met het verlenen van uitstel van betaling wil de gemeente Hof van Twente daaraan een bijdrage leveren.

Hengelo e.o.