Elisabeth (foto) en Marijke Heuff exposeren in Herberg de Pol en het tegenover gelegen Ottenhuis.
Volledig scherm
Elisabeth (foto) en Marijke Heuff exposeren in Herberg de Pol en het tegenover gelegen Ottenhuis. © Carlo ter Ellen DTCT

Weer volop activiteiten rond ‘Tuinen en Boereneenvoud’ in Diepenheim

DIEPENHEIM - In het kader van de themamaanden ‘Tuinen en Boereneenvoud’ zijn bij de VVV in het cultuurcentrum Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat in Diepenheim fiets- en wandelroutes van de omgeving verkrijgbaar. 

Ook zijn bij de kastelen en tuinen en parken rond Diepenheim verschillende rondleidingen. Zo is bij Kasteel Warmelo een expositie van metershoge zandsculpturen van kunstenaars uit binnen- en buitenland te bewonderen. Verder is er in Herberg de Pol een boekenpresentatie van uiteenlopende soorten boeken over tuinen. De presentatie is ingericht door Boekhandel Leuvink uit Lochem.

Tentoonstelling

Tot en met zondag 29 september is er de dubbelexpositie Boereneenvoud van Elisabeth en Marijke Heuff in Herberg de Pol en het tegenover gelegen Ottenhuis. In De Pol hangen schilderijen van Elisabeth (1910-1994), terwijl in het Ottenhuis een tentoonstelling van foto’s van haar dochter Marijke te zien is. Zij was de eerste tuinfotograaf van Nederland. Haar foto’s van allerlei tuingenres zijn de afgelopen vijftig jaar in veel tuinboeken en - magazines gepubliceerd. Haar complete oeuvre is in 2010 aangemerkt als cultureel erfgoed. Het complete programma, inclusief wijzigingen, staat op diepenheim.nl.

Hengelo e.o.