Volledig scherm
Bij blindvolleybal, zoals op het beachvolleybalveld bij Aquadrome wordt gespeeld, is het net afgeschermd © Thinkstock

'Wegdamse zandbak' Hengevelde zaterdag feestelijk geopend

HENGEVELDE Parallel aan de Needsestraat in Hengevelde ligt sinds kort een groot beachvolley- en handbalveld, afmeting 62 bij 25 meter. Deze zal op 9 juli om 15.00 uur feestelijk geopend worden. Diverse trainers van sportverenigingen zullen de aanwezigen van uitleg voorzien omtrent de vele mogelijkheden van de 'Wegdamse zandbak'.

Het veld is er gekomen op- initiatief van de handbalvereniging WHC en volleybalvereniging Cupido, zij willen zich meer gaan richten op de buitensport, een trend die landelijk een vlucht neemt.

Afgelopen jaar is er een werkgroep samengesteld, namens WHC Wouter Ros, Bert Wensink van Cupido en van de SSGH Remco Huistede en Frank Slijkhuis. Vanuit de gemeente kon men financieel niets verwachten, dus hebben ze een soort fondsenwerving opgestart hetgeen boven verwachting is verlopen.

Via de volgende kanalen hebben ze het leeuwendeel bij elkaar gekregen: De stichting Zomerfeesten, de ouderraad en de Petrusschool, het cartridgefonds, voetbalvereniging WVV’34, Cupido, WHC de Rabobank de uitvoerende bedrijven Geurs en Beuving en er zat nog een bedrag in de scoutingpot van Tuihanti. Het gaatje in de begroting is voorgeschoten door de SSGH en omgezet in een lening voor WHC en Cupido.

Hengelo e.o.