Volledig scherm
Het Hengevelder beachveld is meteen na de opening in gebruik genomen. © Reinier van Willigen

'Wegdamse zandbank' in gebruik

HENGEVELDE Zwaar geschut voor de opening van de ‘Wegdamse zandbak’. In één beweging zaagt wethouder Harry Scholten het groengele lint door, waarmee het beachveld aan de Bretelerstraat officieel in gebruik genomen is. Meer dan 200 Hengeveldenaren komen op deze zonnige zaterdag een kijkje nemen, om het zandveld meteen gebruikt te zien worden voor een demonstratiewedstrijd van het Nederlands beachhandbalteam onder de 18.

Het nieuwe veld is een aanwinst voor de verenigingen, waaronder handbalclub WHC. „Een superleuke opening en we zijn dan ook ontzettend trots”, laat secretaris Ivanka Schreijer van WHC weten. „De nationale selectie gaf ons zelfs nog complimenten dat de accommodatie zo mooi is geworden. Het idee voor het veld werd vorig jaar geopperd door leden. Omdat we van de gemeente geen subsidie kregen, hebben we het geld via fondsenwerving opgehaald.”

Geen zorgen

Onder meer de stichting Zomerfeesten, de Petrusschool, voetbalvereniging WVV’34 en de Rabobank hebben het beachveld mogelijk gemaakt. Schreijer is er dan ook van overtuigd dat de gloednieuwe accommodatie zich geen zorgen hoeft te maken over lege velden. „De buitensport zit in de lift en we merken dat er vooral bij de volleybalvereniging en de handbalvereniging veel animo was om een buitencompetitie op te zetten met korte wedstrijden. Nu hoef je daar niet meer voor te reizen, maar kan het gewoon in Hengevelde. In september organiseert de tennisvereniging weer het beachtennistoernooi. Dat gaan we ook hier doen. Buiten, in het zonnetje.”

Hengelo e.o.