Volledig scherm
© Erna Lammers

Werk aan het riool in Hengevelde

HENGEVELDE - Het riool in de Goorsestraat, Diepenheimsestraat en Nieuwstraat is in slechte staat. Om dat op te lossen gaat de gemeente Hof van Twente het riool in deze straten renoveren. Die klus gaat 250.000 euro kosten.


De rioolstelsels in de genoemde staten verkeren in slechte toestand. Op sommige plekken is het riool zo slecht dat het risico op instorting, met mogelijk verzakkingen in de openbare ruimte en het verlies van doorstroomcapaciteit voor afvalwater, groot is.

Ook is na rioolinspecties gebleken dat her en der obstakels (onder andere boomwortels) zijn doorgedrongen tot het riool, waardoor de afstroming wordt gehinderd.


Een compleet nieuw riool is niet nodig, de gemeente gaat de rioolbuis renoveren en waar nodig plaatselijk herstellen. Hierbij wordt de binnenzijde van het riool voorzien van een nieuwe kunststoflaag. Als dat is gebeurd kan het riool weer mee voor ruim 25 jaar.

De straten hoeven niet op de kop, er wordt gewerkt via inspectieputten. Hierdoor blijft de overlast beperkt. Aanwonenden worden kort voor het werk begint geïnformeerd.

Hengelo e.o.