Volledig scherm
© Lars Smook

Werkstraf voor man uit Goor na ernstig ongeval op dodenweg N36

WIERDEN/ALMELO - DruÎs B. (64) uit Goor is veroordeeld toto een werkstraf van 180 uur omdat hij in de avonduren van 30 december 2017 een ernstig verkeersongeval veroorzaakte op de beruchte dodenweg N36 bij Wierden. 

B. probeerde via de uitvoegstrook een voor hem rijdende bedrijfsbus in te halen. De manoeuvre loopt verkeerd af en de auto van B. vliegt over de kop en komt 85 meter verder tegen de pijlers van het spoorwegviaduct tot stilstand. B. en zijn echtgenote raken zwaar gewond.

Twee weken geleden noemde B. het nog ‘een inschattingsfout’, hij dacht dat hij op een dubbele rijstrook reed maar die hield ter hoogte van de bus voor hem op. Daardoor kon hij een botsing niet meer voorkomen. Getuigen van het ongeluk verklaarden tegenover de politie dat ze de man hadden zien bumperkleven, inhalen over dubbele doorgetrokken strepen en in onoverzichtelijke bochten. Officier van justitie van der Werff noemde het rijgedrag van de Gorenaar ‘asociaal en onacceptabel’. Naast de werkstraf raakt B. zijn rijbewijs ook nog eens een half jaar kwijt.

Hengelo e.o.