Volledig scherm
Illustratie: Gezienus Bruining

Werkstraf voor neerslaan ‘zuster Helena’ uit Delden

DELDEN - De 33-jarige Roy P. is door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. De Deldenaar sloeg de transseksuele non ‘zuster Helena’ op Bevrijdingsdag in zijn woonplaats een gebroken neus, zere ribben en een gezwollen oogkas. Ook kreeg P. een voorwaardelijke celstraf van 57 dagen opgelegd met een proeftijd van drie jaar, en moet hij een schadevergoeding betalen.

Op de avond van 5 mei ziet Roy, een oud-buurgenoot van het slachtoffer die in het verleden regelmatig akkefietjes met ‘Helena’ had, de zwartgeklede non in de bosjes. Zijn zoontje, die net als zijn ex-vriendin bij P. is, schrikt. Roy stormt op ‘zuster Helena’ af en slaat met zijn vuist in haar gezicht. In de worsteling die volgt, in de hal van haar huis aan de Nieuwstraat, valt hij op haar, met de knie op haar borst. Als de politie arriveert hebben agenten moeite om Roy, die zeker twaalf glazen bier op heeft, te overmeesteren.

Vanwege de geleden schade vorderde de omstreden ‘non’ uit Delden vier miljoen euro van P. De rechtbank wees dit verzoek af. Wel moet Roy P. 961,75 euro betalen: 500 euro aan immateriële schadevergoeding, de rest voor gemaakte taxikosten, kapotte kleding en een gebroken bril.

Hengelo e.o.