Volledig scherm
projectontwikkelaar Nystaete Group. © rabobank delden

Winkelen en wonen in Rabobankkantoor in Delden

HENGELO -  Het Rabobankkantoor aan de Langestraat in Delden wordt voorzien van stadsappartementen en een grote winkel. Dit heeft de bank dinsdag 28 november tijdens een informatieavond voor omwonenden naar buiten gebracht.

Het gebouw wordt verkocht aan projectontwikkelaar NyStaete Group, dat op de eerste en tweede verdieping twaalf appartementen realiseert. De begane grond krijgt deels een winkelfunctie en wordt, net als een deel van de parkeergarage, doorverkocht aan een externe partij. Rabobank en de stichting Wonen Delden behouden een kantoorruimte aan de Langestraat. Hans Raanhuis, directievoorzitter van Rabobank Centraal Twente: "We vinden het belangrijk dat er een goede invulling komt voor deze mooie plek in het centrum."

Mogelijkheden

Rabobank en Wonen Delden zijn momenteel de enige gebruikers van het gebouw en zijn al enige tijd op zoek naar een oplossing voor de leegstand. "In 2015 kwam de ruimte van VakantieXperts vrij en ruim een jaar geleden vertrok een beleggingsafdeling van Rabobank", zegt Raanhuis. "We zochten actief naar partijen die de vrijgekomen ruimtes konden invullen, zonder resultaat." Omdat de bank zelf door veranderingen ook minder behoefte heeft aan een grote locatie, werd de beschikbare ruimte nog groter. "We kwamen toen in contact met de projectontwikkelaar en die zag mogelijkheden voor startersappartementen met berging en parkeren in de kelder."

Betaalbaar

Eric Nijkamp, directeur van de NyStaete Group: "Het pand ligt op een prachtige centrale plek. We willen graag invulling geven aan de wens van Rabobank en Wonen Delden om voor de lokale gemeenschap betaalbare studio's en appartementen te ontwikkelen. Er bestaat in Delden een grote behoefte aan starterswoningen en deze plek in het centrum is hiervoor uitermate geschikt."

Geldautomaat

Als alles volgens wens verloopt kunnen de appartementen medio 2019 bewoond worden. Wonen Delden koopt deze na oplevering van de projectontwikkelaar. Het linkerdeel van de begane grond blijft kantoorruimte met een eigen toegang voor Rabobank en Wonen Delden. Mogelijk is hier ook plek voor de geldautomaat, die van de huidige plek verdwijnt. De overige ruim 500 vierkante wordt ingevuld door een nog onbekende ondernemer. "We zijn in gesprek met een kandidaat-koper", aldus Nijkamp.

Hengelo e.o.