Winnaar wedstrijd ‘versier een paasei’ wacht kolossaal chocolade ei

VIDEODELDEN - Een kolossaal chocolade ei met print van het Twentse ros vormt de hoofdprijs van de wedstrijd ‘versier een paasei’ van De Twentsche Courant Tubantia. Lezers worden uitgedaagd hun creatieve gaven aan te wenden bij het beschilderen van een ei.

En bij een fraai ei hoort een fraaie prijs. De hoofdprijs bevat naar schatting van de chocolatier die het maakte tussen de 2 en 3 kilo chocolade. De tweede en derde prijs zijn iets kleiner, maar ook hier is het advies: eet het niet in één keer op.

Geslacht van brood- en banketbakkers

Die chocolatier is Remi Meen (28) uit Delden. Met zijn vader Jan, moeder Margaret en zus Cindy is Remi Meen werkzaam in de brood- en banketwinkel van de familie aan de Langestraat in Delden. Remi Meen vormt de vijfde generatie uit het geslacht van bakkers en banketbakkers, dat al sinds 1900 actief is in het stadje.

In weekeinde doorgewerkt

Acht jaar geleden werd het familiebedrijf uitgebreid met een chocolaterie en, ondanks corona, is het topdrukte rond Pasen. „In ons chocolade-atelier hebben we afgelopen weekeinde doorgewerkt, anders lukt het niet om het allemaal op 10 april klaar hebben”, zegt Remi Meen, die regelmatig op cursus gaat bij Frank Haasnoot, de wereldkampioen chocolaterie 2011.

Duizenden eieren van chocolade

In de winkel in Delden liggen en staan vele duizenden eieren, kipjes, haantjes, nestjes en paashazen van chocolade. Groot en klein en al dan niet gevuld. Maar eieren zo groot als de winnaars van de wedstrijd ‘versier een paasei’ wacht, zijn er niet bij. Hij was vele uren druk met het maken ervan, zegt Remi Meen. In de video op tubantia.nl legt hij uit hoe dat precies in z’n werk ging.

Wit ei beschilderen

Inge Ramge, verkoopmedewerkster bij Bertus Workel Vrijetijdsmaterialen in Enschede, adviseerde in De Twentsche Courant Tubantia en op Tubantia.nl bij het beschilderen witte eieren te gebruiken. Op wit komen kleuren beter tot hun recht. De eieren kunnen het beste vóór het schilderen worden gekookt. Dat maakt de schil poreus en daarop hecht de verf beter. „Voor het mooiste resultaat zijn acrylverf, acrylstiften, watervaste stiften of chalkstiften de beste producten”

Inzenden voor vrijdagmiddag 12 uur

Met de hoofdredactie van De Twentsche Courant Tubantia selecteert Inge Ramge de mooiste ei-inzendingen. Deelnemers kunnen voor vrijdagmiddag 12.00 uur een foto van zichzelf samen met hun versierde ei mailen naar redactie@tubantia.nl, onder vermelding van ‘paaseiwedstrijd’. Liefst een staande (verticale) en een liggende (horizontale) foto. Vergeet niet uw volledige naam, telefoonnummer én woonplaats te vermelden.

Remi Meen van Chocoladeatelier Delden met de drie eieren van chocolade die hij maakte voor de winnaars van de wedstrijd paasei beschilderen.
Volledig scherm
Remi Meen van Chocoladeatelier Delden met de drie eieren van chocolade die hij maakte voor de winnaars van de wedstrijd paasei beschilderen. © Emiel Muijderman

Hengelo e.o.