Zo ziet het TSB-terrein er op hoofdlijnen uit. De rode blokjes stellen woningen voor. In het hart de huidige fabriekspanden. De gedempte Regge is ook goed te zien op de kaart, er is ruimte om die weer bovengronds te halen.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo ziet het TSB-terrein er op hoofdlijnen uit. De rode blokjes stellen woningen voor. In het hart de huidige fabriekspanden. De gedempte Regge is ook goed te zien op de kaart, er is ruimte om die weer bovengronds te halen. © Strootman Landschapsarchitecten

Wonen en werken in de Goorse nieuwe wijk Op Stoom: ‘Dat wordt ab-so-luut niet saai”

GOOR - De nieuwe wijk op het terrein van de Twentsche Stoombleekerij (TSB) mag ab-so-luut geen saaie woonwijk worden. Nee, de wijk wordt zelfs totaal anders dan waar ook in Goor. Wonen, werken en recreëren met een knipoog naar het industriële verleden van ’t Twentse Haagje.

  1. Onderzoek naar vijf locaties voor woonwagens in Goor gaat door, ondanks bedenkingen

    Onderzoek naar vijf locaties voor woonwagens in Goor gaat door, ondanks bedenkin­gen

    GOOR - Het comité dat onder aanvoering van beleidsbemiddelaar Frans Spekreijse de haalbaarheid van woonwagenstandplaatsen op vijf locaties in Goor onderzoekt, kan haar werkzaamheden hervatten. Er is nog een laatste bijeenkomst, dan worden spijkers met koppen geslagen: is een van de vijf aangedragen locaties in Goor geschikt voor woonwagenstandplaatsen? Of moet er naar alternatieven gekeken worden?

Hengelo e.o.