Volledig scherm
Persoonlijke verzorging was ook een thema tijdens de Twentse Woon- en Lifestyledagen in Markelo. © Jan Houwers

Woon- en Lifestyledagen Markelo blijkt schot in de roos

MARKELO - Er werd de afgelopen weken op de social media flink aandacht besteed aan de ‘Twentse Woon en Lifestyledagen’ en ook langs de invalswegen van de kernen in de Hof werden de voorbijgangers gewezen op de woonbeurs in Markelo. De moeite blijkt allesbehalve vergeefs te zijn geweest: op zaterdag kwamen zeker 300 bezoekers een kijkje nemen en op zondag werd dit aantal nog eens ruim overtroffen. “Wie weet waar dit gaat eindigen.”


De organisatoren zijn dan ook meer dan tevreden met het verloop. Niet alleen het aantal bezoekers nam toe, ook het evenement ontwikkelde zich flink.

“Het aantal deelnemende ondernemers is gestegen van zes naar dertien en we hebben het onderdeel ‘lifestyle’ toegevoegd aan de agenda”, vertelt Jeroen Meutstege van de Keukenhof van Twente. Hij is een van de jonge ondernemers die vorig jaar de woonbeurs opzette met het idee meer bedrijvigheid te creëren in Markelo. “Er wordt hier op ondernemersgebied niet veel georganiseerd terwijl we wel heel veel te bieden hebben. We zijn toen bij elkaar gaan zitten en hebben bedacht dat een beurs zoals deze een mooie manier is om ons te presenteren.” Het succes blijkt uit de grote interesse en de positieve reacties. “Daarnaast levert het klanten op voor de deelnemers en wordt er onderling gekeken naar verdere samenwerking.”

Dat er een derde editie komt, lijdt geen twijfel. “We hopen verder te groeien en meer ondernemers enthousiast te maken. Mogelijk kunnen we in de toekomst gaan denken richting een soort open bedrijvendag voor Markelo. Wie weet waar dit gaat eindigen.”

Hengelo e.o.