Volledig scherm
© Frans Nikkels

Woonlasten Hof van Twente iets omhoog

GOOR - De gemeente Hof van Twente heeft haar huishoudboekje op orde. Inwoners gaan vanaf volgend jaar wel iets meer gemeentelijke belastingen betalen.

De gemiddelde woonlasten voor een meerpersoonshuishouden komen in 2017 uit op 785 euro. In 2016 was dat een euro minder. Eenpersoonshuishoudens betalen volgend jaar 750 euro, dat was dit jaar 735. De stijging wordt veroorzaakt door de inflatie op onroerend zaakbelasting en de rioolheffing. Die gaan met 1 procent omhoog. Verder stapt de gemeente over op een nieuw afvalsysteem, zoals Hengelo dat ook kent: diftar.

Het college heeft ook geld over voor nieuwe projecten. Zo komt er voor het 'Masterplan Asbest' vijf miljoen euro beschikbaar tot en met 2019. In 2024 moeten alle asbestdaken verdwenen zijn. Wethouder Harry Scholten hoopt nog op een bijdrage van de provincie. "De provincie is daar vooralsnog niet happig op omdat ze het een 'eigenaarsprobleem' vindt. Maar wij vinden asbest ook een maatschappelijk probleem. De overheid heeft het eerst toegestaan en gaat het nu verbieden. Dan moet de overheid ook helpen bij het verwijderen ervan."

Hengelo e.o.