Wethouder Harry Scholten. Foto Frans Nikkels
Volledig scherm
Wethouder Harry Scholten. Foto Frans Nikkels

Woonlasten in Hof van Twente stijgen met 1,5 procent

GOOR - Door de onroerendezaakbelasting met 10 procent te verhogen en gelijktijdig de rioolheffing te verlagen betalen inwoners van Hof van Twente volgend jaar gemiddeld 1,5 procent meer aan gemeentelijke woonlasten. 

Dit blijkt uit de programmabegroting ‘kiezen voor de toekomst’ over de periode 2020-2023 die donderdagochtend in het gemeentehuis in Goor werd gepresenteerd.

In de begroting staat ook dat burgemeester en wethouders vanaf 2022 een half miljoen euro willen korten op subsidies aan instellingen die 25.000 euro of meer per jaar krijgen. Dat is 10 procent van de 5 miljoen euro die nu aan deze organisaties wordt uitgekeerd. Kleinere subsidieontvangers worden ontzien, omdat het daarbij veelal gaat om kleinere clubs en verenigingen die werken met vrijwilligers, zei wethouder Harry Scholten (financiën).

Vergoeding

Het college wil ook bezuinigen op onder meer de gemeentelijke organisatie (464.000 euro), het sociaal domein (485.000 euro) en de openbare ruimte (540.000 euro). Er wordt geïnvesteerd in digitalisering (1,3 miljoen euro), biodiversiteit (1 miljoen euro) en herstructurering van de openbare ruimte (1,15 miljoen euro). De vergoeding aan verenigingen die voor de gemeente oud papier inzamelen stijgt met 10 procent.

Scholten presenteerde een sluitende begroting. De wethouder sprak over een ‘afgewogen voorstel waarin de zorg voor onze inwoners voorop staart en de gevolgen worden verdeeld over alle partijen'. ,,Iedereen draagt een steentje bij", aldus Scholten.   

Hengelo e.o.