Volledig scherm
Wout Brama test de eerste Sutu van Yalp , de interactieve voetbalmuur. Het bedrijf uit Goor verkoopt de Sutu wereldwijd.

Yalp Speeltoestellen in Goor nu volledig in Finse handen

GOOR - Ben en Irmgard Admiraal van Yalp Sport- en Speeltoestellen uit Goor hebben hun belang in het bedrijf overgedragen aan de Finse onderneming Lappset Group Oy. Lappset was al sinds 2012 grootaandeelhouder van Yalp en wordt nu dus volledig eigenaar.

De banden tussen Lappset Group en Yalp gaan terug tot 1980. Veertig jaar geleden is Yalp begonnen als vertegenwoordiger van het speeltoestellen. In 2000 is Yalp overgenomen door Ben en Irmgard Admiraal. Kristian Tienstra (directeur Nederland) en Yvonne Overmaat (directeur export) nemen de taken van Ben Admiraal over.

Export naar 28 landen

Sinds 2006 is Yalp ontwikkelaar en producent van interactieve speeltoestellen, die worden verkocht in 28 verschillende landen. Het bedrijf werd onder meer bekend door zijn digitale voetbalmuur, dj-tafels voor buiten, geluidsbogen en andere hippe voetbalspeeltjes, die tot in China verkocht werden. Yalp richtte wereldwijd meer dan duizend speelplekken in en werd daarmee in de loop der jaren beloond met verschillende prijzen, zoals de ‘Red Dot Design Award’, de ‘Export Award Oost-Nederland’ en een prijs van het Oranje Handelsmissiefonds.

Volledig scherm
De vertrekkende eigenaren, Ben en Irmgard Admiraal. © Yalp

Hengelo e.o.