Volledig scherm
© Thinkstock

Zendmast aan de Langestraat Delden voor communicatienetwerk hulpdiensten

DELDEN - Het ministerie van Veiligheid en Justitie laat in het eerste kwartaal van 2017 een extra antennemast plaatsen voor het landelijke communicatienetwerk voor hulpverleners C2000.

De extra mast komt aan de Langestraat nabij huisnummer 155. De mast is bedoeld voor de onderlinge communicatie van hulpverleners zoals politie, brandweer en ambulancediensten tijdens verkeersongelukken, branden of andere ernstige incidenten. Binnen het huidige netwerk is een soort ‘blinde vlek’ ontstaan in deze regio. De extra antennemast is de enige oplossing om het geografische bereik van C2000 te optimaliseren. De nieuwe mast is onderdeel van het C2000 verbeterplan van het ministerie van Veiligheid en Justitie, dat plan is in 2010 gepresenteerd.

Netwerk
Het landelijke netwerk C2000 is eigendom van de staat en de minister van Veiligheid en Justitie is hiervoor verantwoordelijk. Het netwerk bestaat uit ongeveer 600 vrijstaande antennemasten en antennes op daken. Het netwerk wordt ingezet zodra 112 is gebeld bij een noodsituatie.

Geïnteresseerden kunnen de bouwtekeningen nog tot 13 december inzien op het gemeentehuis. Bezwaar maken is niet mogelijk, het is bij wet bepaald dat voor de bouw van C2000 antennemasten geen omgevingsvergunning nodig is.

Hengelo e.o.