Volledig scherm
© Bert Kamp

Zitmaaierrace Wiene en Zeldam gaat niet door

WIENE/ZELDAM - De populaire zitmaaierrace tijdens het zomerfeest van de buurtschappen Wiene en Zeldam is uit het programma geschrapt. Dat is volgens het bestuur gebeurd vanwege de hoge verzekeringskosten en risico's.

In plaats van de zitmaaierrace wordt er zaterdag vanaf 15.30 uur een buurtbarbecue gehouden. Burgemeester Ellen Nauta opent het Zomerfeest Wiene-Zeldam vrijdagavond. Om klokslag 20.00 begint vervolgens de traditionele revue op het feestterrein aan de N346 tussen Delden en Goor waarbij weer menig inwoner van de buurtschappen op de hak wordt genomen. De dj's Job & Stijn en Zwarte Jannes zorgen daarna voor de muzikale omlijsting.

Zaterdag staat vanaf 13.00 uur in het teken van de Wiene Zeldam Got Talent show waar iedereen zijn kunsten kan vertonen. Playbacken is daar een vast onderdeel van. Kenny Dan verzorgt de muziek tijdens de barbecue, terwijl dj Bart Eshuis en de formatie Feestnation 's avonds de feesttent op de kop zetten.

Op zondag wordt om 14.00 uur begonnen met het vogelschieten. Daarna is er muziek van de band Hakviolen, dj Kasper Put en de band Achtung die het zomerfeest afsluit.

Hengelo e.o.