Volledig scherm

Zonnig Concert Oostenwind in kasteeltuin Warmelo

DIEPENHEIM - onder zomerse temperaturen heeft Harmonie Diepenheim zondag het project Oostenwind afgesloten bij Kasteel Warmelo. Oostenwind is een samenvoeging van 3 orkesten bestaande uit Koninklijke Onderscheiden Harmonie Diepenheim, Koninklijke Enschedese Leo Harmonie en Christelijk Harmonieorkest de Bazuin uit Zwolle.

Na twee concerten in Theater Odeon in Zwolle en op de Oude Markt in Enschede konden bezoekers in de tuin van kasteel Warmelo genieten van een prachtig slotspektakel. Het programma begon met een optreden van het Leerlingenorkest van Harmonie Diepenheim, een groep van jeugdigen en volwassenen, allen in opleiding voor het instrument dat ze bespelen.
Docent Rob Eeftink bracht met zijn slagwerkers een aantal stukken ten gehore waar de vonken van afspatten. Madee Schreurs behaalde met zijn solo het D-examen en kreeg zijn diploma met Cum laude vermelding uitgereikt door Erik Broeke van Muziekschool Hof van Twente. Ook presenteerden de slagwerkers de nieuwe jacks, welke zij zullen dragen tijdens hun optredens buiten het orkest om, zoals de fakkeloptocht met Pasen en de lampionoptocht met de Schuttersfeesten. De mini- midi- en majoretten onder leiding van Kim van der Einde en Maaike Scheper presenteerden hun nieuwe jurkjes, die na 30 jaar wel aan vervanging toe waren. De jacks en de jurkjes zijn geschonken door de supportersvereniging van de Harmonie, die door hun inzet en betrokkenheid van grote waarde zijn voor de vereniging. Na een verkoelend drankje in de pauze leidde Janneke Roessink het publiek verder door het programma waarbij de klanken van het 110 koppige orkest onder leiding van dirigenten Luuk Meinders en Silva Soepboer tot buiten het Warmelo weerklonken.

Hengelo e.o.