Volledig scherm
Young Choon Park © Young Choon Park

Zuid-Koreaanse wonderpianiste speelt bij De Pol Diepenheim

DIEPENHEIM Het theaterseizoen 2018/2019 in Cultuurcentrum Herberg de Pol begint dit jaar aanstaande zondag met een bijzonder optreden. De Zuid Koreaanse Young Choon Park komt over vanuit Birmingham, waar ze tegenwoordig woont, voor een klassiek pianoconcert. 

De geboren Zuid-Koreaanse begin de studie op de piano toen ze vier jaar was en gaf haar eerste volledige concert toen ze zeven was. Op negenjarige leeftijd speelde ze de Beethoven piano Concerto No.1 met het Seoul Symphony Orchestra. 

Als jong wonderkind studeerde ze aan de Juilliard School in New York en later kreeg de hoogste masters graad aan de Hogeschool in München.

Alle grote concerthallen gedaan

Ze maakt intussen uitgebreide tournees met zo’n 50 concerten per jaar in heel Europa, Scandinavië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Ook speelde ze al in grote concertzalen met zoals de Birmingham Symphony Hall, St. David's Hall in Cardiff, Belfast Waterfront Hall en Alice Tully Hall Lincoln Center in New York, de Doelen in Rotterdam, de Frits Philips zaal in Eindhoven, Athenaeum Hall in Boekarest, Tivoli Koncertsalen in Kopenhagen, Gasteig in München, Musikverein in Wenen en de Troldhaugen in Bergen. Ook deed ze internationale muziekfestivals aan en trad ze op met vele vooraanstaande orkesten. 

En nu in Diepenheim

In Diepenheim brengt ze de volgende werken:

MOZART (1756–1791), Sonata No.3 in B flat major KV.281
1. Allegro, 2. Andante amoroso, 3. Rondeau. Allegro

BEETHOVEN (1770 – 1827), Sonata No.23 in F minor op.57, “Appassionata”
1. Allegro assai , 2. Andante con moto, 3. Allegro ma non troppo

HAYDN (1732–1809), Sonata in G major Hob.XV1:40
1. Allegretto innocente, 2. Presto

SCHUBERT (1797 – 1828), Sonata No.16 in A minor op.42 D845
1. Moderato, 2. Andante , 3. Scherzo:allegro vivace, 4. Rondo:allegro vivace

Het concert van Young Choon Park op 9 september begint om 15.00 uur. Kaarten kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar via www.diepenheim.nl of aan de kassa.

Hengelo e.o.