Volledig scherm
© News United/Jack Huygens

2.000 kilo illegaal vuurwerk gevonden in woonwijk Hengelo

HENGELO – De politie heeft zaterdagmiddag in een garagebox aan de Parallelweg SS in Hengelo ruim 2000 kg illegaal vuurwerk in beslag genomen. Ook werd een nepvuurwapen aangetroffen. Een 27-jarige Hengeloër is aangehouden, op dit moment wordt hij verhoord. 

Volgens politiewoordvoerster Chantal Westerhoff was er sprake van een levensgevaarlijke situatie. “Het vuurwerk lag op zes pallets, midden in een woonwijk. Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren. Zo’n hoeveelheid vuurwerk kan een gigantische explosie veroorzaken met heel verstrekkende gevolgen.”

Hennepkwekerij

In dezelfde woning is vanmiddag een kleine hennepkwekerij aangetroffen. Ook werd er een (nep) vuurwapen ontdekt in het huis. De politie vat het op Facebook als volgt samen: "Al met al is het een fijn gegeven, dat er weer een hele hoop illegaal en gevaarlijk vuurwerk uit de handel is gehaald. Wellicht scheelt dit weer een beetje overlast en risico op ongewild letsel."

Anoniem

De politie stuitte na onderzoek op de opslag van illegaal vuurwerk, dat zaterdag aan het einde van middag is afgevoerd met een speciale vrachtwagen van de dienst Domeinen van de rijksoverheid. Westerhoff roept mensen op die op de hoogte zijn van illegaal vuurwerk dat te melden aan de politie. “Dat kan ook anoniem.”

Live Voetbal

home logo Willem IIWIL
12:15
NAC BredaNAC
away logo
home logo De GraafschapGRA
14:30
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo FC EmmenEMM
14:30
PSVPSV
away logo
home logo AjaxAJA
16:45
sc HeerenveenHEE
away logo

poll

Hudson’s Bay op de schop: ‘Er gaan ontslagen vallen’

Hudson’s Bay op de schop: ‘Er gaan ontslagen vallen’

  • Doodzonde dat de winkel nog geen succes is (36%)
  • Zo'n warenhuis is toch veel te luxe voor deze regio? (35%)
  • Het concept warenhuis is niet meer van deze tijd (30%)
2145 stemmen