Volledig scherm
© AFP

9. Gaat zwijgzame aanklager Robert Mueller praten?

Nee, de ‘19 van 2019' is geen ranglijst. Maar het zijn wel mensen - en een enkel roofdier - van wie we in 2019 beslist meer gaan horen. Onze verslaggevers leggen uit waarom. Vandaag nummer 9 op de lijst: Robert Mueller.

Hij is er bijna, de man die het presidentschap van Donald Trump een klap kan toebrengen. Speciaal aanklager Robert Mueller (74) is in de eindfase van zijn beladen onderzoek naar banden tussen Trumps campagneteam en het Kremlin. Stak aartsvijand Rusland Trump een hand toe om president te worden? Heeft Trump geprobeerd het onderzoek naar zo'n samenzwering te dwarsbomen? 

Veel is nog onduidelijk: zelfs wanneer een eindrapport komt. Trump kan er bovendien nog voor zorgen dat het rapport grotendeels achter gesloten deuren blijft. Mueller heeft sinds zijn aanstelling in mei 2017 publiekelijk geen woord gesproken, maar in 2019 gaan we erachter komen hoe zijn stem klinkt, als hij de conclusies van zijn speurwerk toelicht of verdedigt tegen aanvallen uit kamp-Trump. -Karlijn van Houwelingen

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
EINDE
2-3
Heracles AlmeloHER
away logo

Poll

Justitie vervolgt Sportaal Enschede vanwege vervuiling door kunstgraskorrels

Justitie vervolgt Sportaal Enschede vanwege vervuiling door kunstgraskorrels

  • Belachelijk, dit kan enorme gevolgen hebben voor duizenden sportclubs (39%)
  • Niet meer dan terecht als die korrels echt vervuilend zijn (18%)
  • Echt gras is niet alleen mooier, maar ook een stuk beter voor het milieu (43%)
469 stemmen