Volledig scherm
© ANP XTRA

Almelose smokkelaar van 15 kilo coke hoeft niet meer de cel in

ALMELO - De 40-jarige Almeloër Clifford R. is donderdagmiddag door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot een gevangenisstraf van 180 dagen voor het smokkelen van cocaïne. Bovendien heeft hij een taakstraf van 240 uur gekregen.

In praktijk hoeft de man niet de cel in. Want 114 dagen van de gevangenisstraf zijn voorwaardelijk. De veroordeelde heeft destijds 66 dagen in voorarrest gezeten. Tijdens de zitting, op 29 augustus voor de meervoudige kamer, eiste de officier van justitie een gevangenisstraf van twee jaar, onvoorwaardelijk.

De rechter acht R. schuldig aan invoer van 15 kilo cocaïne, vier jaar geleden. De coke was opgelost in flessen met siroop. De partij drugs, met een straatwaarde van miljoenen, was eerst van Brazilië naar Antwerpen verscheept. Vandaar ging de coke in een container met een vrachtwagen naar Ommen. Daar hadden de smokkelaars op een industrieterrein een loods gehuurd. De Belgische douane kreeg er lucht van. Het transport werd gevolgd. Op 15 juli 2015 werd de lading cocaïne bij het lossen van de container onderschept. Veer mannen, waaronder R., werden daarbij door een arrestatieteam in de boeien geslagen. De arrestatie veroorzaakte nogal wat opschudding in Ommen, vooral bij naburige ondernemers. Een andere verdachte, die vastzit in het buitenland, komt uit Den Ham. Hij regelde loods en heftruck. Justitie beschouwt hem als medeplichtig.

Live Voetbal

home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
4-1
Willem IIWIL
away logo
home logo Fortuna SittardFOR
EINDE
2-3
FC TwenteTWE
away logo

Poll

WOZ-waarde van huizen in Enschede stijgt sneller dan landelijk gemiddelde

WOZ-waarde van huizen in Enschede stijgt sneller dan landelijk gemiddelde

  • Zorgwekkend, voor starters is een woning straks niet meer te betalen (70%)
  • Lucratief voor de huizenbezitters, die schrijven mooi wat waarde bij (12%)
  • Toch nog een lijstje waarin Enschede zich kan meten met de Randstad (18%)
1362 stemmen