Brokstuk aangespoeld op strand Maasvlakte, melder denkt aan vliegtuig vermiste voetballer

Op het strand van de Maasvlakte is woensdagavond een brokstuk gevonden. De politie kan nog niet zeggen waar het van is, maar sluit niet uit dat een deel van een vliegtuig is aangespoeld. De melder dacht bij het zien van het stuk aluminium aan de Argentijnse voetballer Emiliano Sala, die verleden week verdween toen hij met een privévliegtuig van Frankrijk naar Engeland vloog.

Na de vondst van het brokstuk bij de Tweede Maasvlakte, richting Rockanje, riep de politie vanavond de hulp van de brandweer en de Koninklijke Reddingsmaatschappij is. Die zochten in het donker andere stranden ten zuiden af, zonder nog meer te vinden. Met een drone wordt nogmaals gezocht.

De Volkskrant meldde vanavond dat op het strand aan de westkust van Frankrijk twee zitkussens zijn aangespoeld, die vermoedelijk afkomstig zijn van het vliegtuig waarin Sala zat. Het privévliegtuig met de 28-jarige Sala vloog vanuit Nantes over Het Kanaal naar zijn nieuwe club in Cardiff toen het vorige week maandag van de radar verdween.

De voetballer had tijdens de vlucht nog een spraakbericht naar zijn vrienden gestuurd. ‘Het toestel lijkt uit elkaar te vallen’, zegt Sala tegen zijn vrienden en familie. ‘Als er over anderhalf uur geen nieuws is van mij, weet ik niet of iemand me komt zoeken. Papa, wat ben ik bang!’ Zoektochten naar het vermiste vliegtuig leverden niets op.

De politie onderzoekt het in Rotterdam gevonden brokstuk morgenochtend. Dan wordt ook besloten wie het onderzoek naar de herkomst doet. Mocht het van een vliegtuig zijn, dan doet de landelijke eenheid dit. ,,We sluiten vooralsnog niets uit, maar het kan ook een brokstuk van een schip zijn.’’

Volledig scherm
De brandweer en Reddingsmaatschappij bij het strand, waar werd gezocht naar nog meer brokstukken na de vondst van een stuk aluminium eerder op de Maasvlakte. © MediaTV
Volledig scherm
De stranden worden met drones verder doorzocht. © MediaTV

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

Poll

Twee jonge Twentenaren verlamd door lachgas

Twee jonge Twentenaren verlamd door lachgas

  • Ongelooflijk, lachgas moet per direct verboden worden (79%)
  • Zolang je met mate gebruikt, kan het geen kwaad (14%)
  • Begin eerst met een leeftijdsgrens voor het gebruik van lachgas (8%)
7961 stemmen