Contact tussen buschauffeur en reiziger wordt zoveel mogelijk vermeden.
Volledig scherm
Contact tussen buschauffeur en reiziger wordt zoveel mogelijk vermeden. © Keolis

Bussen Keolis gaan toch vaker rijden om vitale beroepsgroepen naar hun werk te brengen

ENSCHEDE - Vervoerder Keolis gaat ‘s ochtends meer bussen inzetten in Twente op trajecten die bestemmingen voor vitale beroepsgroepen aandoen. Daarvoor wordt een geheel nieuwe calamiteitendienstregeling ingesteld.

Door de maatregelen van de overheid om het coronavirus onder controle te krijgen had Keolis gerekend op flink minder reizigers. Dat resulteerde in een dienstregeling met flink minder ritten, die per 26 maart in is gegaan.

Maar uit een evaluatie is gebleken dat deze dienstregeling niet voor alle reizigers voldoende aansluit op de behoefte.  Daarom is besloten een nieuwe dienstregeling op te stellen. 

Calamiteitendienstregeling

Hoe deze calamiteitendienstregeling er exact uit gaat zien, is nog niet bekend. Wel is al zeker dat er ‘s ochtends meer ritten worden aangeboden op lijnen die belangrijke bestemmingen voor vitale beroepsgroepen aandoen, met name in de ochtenduren. De aangepaste dienstregeling gaat in op 14 april. 

Eerder niet mogelijk

Dat kan niet eerder, zegt Mark Oomen, regiomanager van Twents. „Het invoeren van een geheel nieuwe, aangepaste dienstregeling is een proces dat gemiddeld twee tot drie weken tijd in beslag neemt.”

Quote

Ik heb veel bewonde­ring voor de manier waarop reizigers, chauffeurs en plannings­me­de­wer­kers met deze situatie omgaan.

Mark Oomen, Regiomanager Twents

Unieke situatie

„De crisis waarin wij ons allemaal bevinden is een unieke situatie, ook voor ons als vervoerder. Niet eerder hebben wij zoveel dienstpakketten gewijzigd als in de laatste weken. Dit vraagt om een groot aanpassingsvermogen van onze reizigers, chauffeurs en planningsmedewerkers en ik heb veel bewondering voor de manier waarop zij hiermee omgaan.”

De treinen van Keolis rijden nog altijd volgens de gebruikelijke dienstregeling. 

Poll

Twentse terrassen stromen weer vol na heropening horeca

Twentse terrassen stromen weer vol na heropening horeca

  • Eindelijk, na maanden wachten ben ik gelijk een biertje gaan drinken (8%)
  • Wat een hysterie, ik hou het voorlopig nog even bij mijn tuinterras (68%)
  • Leuk, maar voor de horeca valt er pas wat te juichen als er weer winst wordt gemaakt (24%)
4162 stemmen