Volledig scherm
Johan Milliau (CEO en eigenaar Bleckmann) en Mark van Onna (Director Bleckmann International). © Robin Hilberink

Chinese speelgoedreus naar XL Almelo: 250 nieuwe banen

ALMELO/OLDENZAAL - Het distributiecentrum voor een van de grootste speelgoedfabrikanten ter wereld komt op regionaal bedrijventerrein XL Businesspark in Almelo. Door komst van het Chinese VTech  kunnen nog voor deze zomer 200 nieuwe medewerkers aan de slag en 50 meer bij pieken.

Logistiek dienstverlener Bleckmann uit Oldenzaal, dat de overeenkomst met VTech heeft gesloten en de logistiek voor het bedrijf doet, verwacht dat de komst van deze 'launching customer' een aanzuigende werking zal hebben voor nieuwe bedrijven op het XL.

Vier centra dicht

VTech is groot in speelgoed. Bij het bedrijf werken wereldwijd 27.000 mensen. Het bedrijf maakt 'gewoon' en hoogwaardig elektronisch speelgoed. De Europese distributie gaat nu nog via distributiecentra in verschillende Europese landen. Die vier centra gaan dicht; alle speelgoed voor de Europese markt (behalve Engeland) gaat straks via Almelo.

Tien miljoen euro

Bleckmann heeft met Groep Heylen een overeenkomst afgesloten voor de huur van 43.000 vierkante meter op T-Port Logistic Center, het enorme magazijn waarvan de bouw net is begonnen. Op termijn wordt T-Port 180.000 vierkante meter groot.  Met de komst van Bleckmann naar Almelo is een investering gemoeid van zo'n tien miljoen euro.

Poll

Gemeente Enschede stopt al na twee jaar met burgerbesluit vuurwerkvrije zones

Gemeente Enschede stopt al na twee jaar met burgerbesluit vuurwerkvrije zones

  • Wat jammer, het was fijn dat er rustige plekken waren op Oudjaarsdag (21%)
  • Begrijpelijk, handhaving is op zo'n dag niet te doen (34%)
  • Zuur dat juist een idee van de bevolking nu wordt wegbezuinigd (46%)
574 stemmen