Volledig scherm
Restaurant Hoog Holten heeft voor de achtste keer een Bib Gourmand gekregen © Alfons Huiskes

Deze 7 restaurants uit onze regio zijn onderscheiden met 'kleine Michelinster’

ENSCHEDE - Zeven restaurants uit deze regio zijn weer onderscheiden met een Bib Gourmand. De Bib Gourmands zijn de erkenningen van Michelin voor restaurants die een voor- hoofd- en nagerecht aanbieden voor maximaal 37 euro.

Restaurant Droste's in Tubbergen is een van de Twentse restaurants die is geëerd met een vermelding in de Bib Gourmand gids die jaarlijks wordt uitgegeven. Ook Restaurant Dorset in Borne heeft een plaatsje veroverd op de lijst. ‘Reden voor ons om een flesje open te trekken’, reageren de eigenaren enthousiast op Facebook.

Restaurant Ledeboer in Almelo ontvangt de Bib Gourmand voor de tweede keer. Het restaurant, dat is gevestigd in een voormalig bankgebouw, opende pas anderhalf jaar geleden de deuren. Restaurant Hoog Holten heeft voor de achtste keer een Bib Gourmand gekregen. Ook De Uitkijk in Hellendoorn, De Tuinkamer in Ruurlo en Het Seminar in Zenderen ontvingen ‘de kleine Michelinster’.

In totaal hebben 129 restaurants in Nederland een plek op de culinaire lijst gekregen. Om kans te maken op zo’n felbegeerde plek moeten restaurants een driegangenmenu aanbieden voor maximaal 37 euro. Daarnaast moeten de zaken uitblinken in prijs-kwaliteitsverhouding en plezier. De onderscheiden restaurants krijgen gezamenlijk een eigen gids, maar ook een vermelding in de grote Michelingids waarin alle sterrenrestaurants staan. 

poll

Twente ondervertegenwoordigd bij nieuwe zetelverdeling Provinciale Staten

Twente ondervertegenwoordigd bij nieuwe zetelverdeling Provinciale Staten

  • Jammer, dat is niet goed voor de regio (40%)
  • Als het college straks maar oog voor Twente heeft (24%)
  • Ik zie liever meer Twentse politici in de landelijke politiek (36%)
1145 stemmen