Volledig scherm
De rechtbank in Almelo. © Tubantia

Ex-PVV-kandidaat
uit Almelo verdacht van
meer strafbare feiten

ALMELO - Edwin O. (40) uit Almelo, die in beeld was als gemeenteraadskandidaat voor de PVV, wordt van nog meer strafbare feiten verdacht dan bekend was. Dat werd maandagmiddag duidelijk in de zitting van politierechter Marjolein Heijink.

Aan het begin van de strafzaak tegen O., die zich eerder pontificaal met PVV-voorman Geert Wilders liet fotograferen, vroeg zijn advocaat Jan Luiten om aanhouding van de zaak.

De raadsman voerde aan dat het Openbaar Ministerie Edwin O. ook heeft gedagvaard op 21 juni aanstaande voor twee nieuwe verdenkingen: voor belediging van een ambtenaar in functie en voor bedreiging van ‘één of meer onbekend geblevenen’, zoals het werd omschreven. Luiten vond dat deze nieuwe verdenkingen tegelijk met de eerdere mogelijke misstappen behandeld moeten worden.

De advocaat meende bovendien dat de reclassering een rapport over Edwin O. moet opstellen.

O. verscheen gisteren voor de rechter voor twee bedreigingen van een vrouw, op 16 en 22 juni 2017. Hij zou gedreigd hebben haar dood te rijden en de strot dicht te drukken.

Bovendien zou O. op 18 november 2017 twee politiemedewerkers van de meldkamer hebben beledigd, door ze uit te schelden voor ‘kankerwijven’ en ‘kutwouten’.

Politierechter Heijink besloot  gisteren de strafzaak voor onbepaalde tijd aan te houden, om alle verdenkingen in één keer te behandelen.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
0-1
ChelseaCHE
away logo

Poll

Campagne moet ‘zwijgcultuur’ rond drugsschuren in Oost-Nederland doorbreken

Campagne moet ‘zwijgcultuur’ rond drugsschuren in Oost-Nederland doorbreken

  • Goede zaak! Hoe meer ogen, hoe beter (68%)
  • Dit is het werk van de politie, laat de burger hierbuiten (21%)
  • Laat ze inzetten op preventie in plaats van bestrijding (12%)
515 stemmen