Geen snoepzakje, maar fruit: Achilles'12 stimuleert gezond eten

HENGELO – Een mandarijn of banaan in plaats van het gebruikelijke snoepzakje in de kantine. Met een Teambox vol fruit willen voetbalclubs een gezonde leefstijl stimuleren. Achilles’12 is in Twente de eerste club die aan deze actie van de KNVB en groothandel Sligro deelneemt.

Zaterdag ontvingen alle teams onder 11 jaar van de Hengelose vereniging en de tegenstanders dozen met mandarijnen. “We vinden het belangrijk dat de kinderen wat gezonder gaan eten. Daar leveren we graag een bijdrage aan”, aldus bestuurslid Cristian Kamphuis van Achilles’12. De club trekt jaarlijks 1500 euro uit om alle jeugdteams en de bezoekende verenigingen van Teamboxen te kunnen voorzien. Die worden bij de thuiswedstrijden door de Sligro op het sportpark bezorgd.

Lekker Bezig

De actie is een onderdeel van de landelijke campagne Lekker Bezig, die wordt ondersteund door het ministerie van VWS en de organisatie Jongeren op Gezond Gewicht. Het is een antwoord op het groeiende probleem van obesitas. Een op de zeven jongeren in Nederland lijdt aan overgewicht.

Lekker

De jeugd toonde zich zaterdag op het sportpark van Achilles’12 enthousiast over de actie. Lucas Moes, spelertje van Achilles’12 JO11, begon direct aan zijn mandarijn. “Lekker”, aldus de 10-jarige jongen. Ook zijn teamgenootje Evren Bakacak had zijn mandarijn al op voordat hij terug was in de kleedkamer. “Ik vind fruit best lekker. Vooral bananen en mandarijnen. Die eten we thuis best veel.”

Na zijn voetbalwedstrijden geeft hij echter de voorkeur aan een snoepzakje. “Ik krijg van mijn vader altijd twee euro mee.” Die gaan ook op deze zaterdag op aan drop en chips.

Volledig scherm
© Bert Hellegers

Live Voetbal

home logo sc HeerenveenHEE
EINDE
1-1
FC UtrechtUTR
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
0-1
AZAZ
away logo
home logo FC EmmenEMM
EINDE
3-3
FeyenoordFEY
away logo
home logo PSVPSV
EINDE
1-1
AjaxAJA
away logo

Poll

Heraclesfans vieren winst op FC Twente zeer uitbundig

Heraclesfans vieren winst op FC Twente zeer uitbundig

  • Mooi, die passie van supporters voor hun club (49%)
  • Een beetje overdreven, er is nog genoeg werk aan de winkel bij Heracles (29%)
  • Belachelijk, zoveel vuurwerk. Mag dat allemaal wel? (22%)
407 stemmen