Geen snoepzakje, maar fruit: Achilles'12 stimuleert gezond eten

HENGELO – Een mandarijn of banaan in plaats van het gebruikelijke snoepzakje in de kantine. Met een Teambox vol fruit willen voetbalclubs een gezonde leefstijl stimuleren. Achilles’12 is in Twente de eerste club die aan deze actie van de KNVB en groothandel Sligro deelneemt.

Zaterdag ontvingen alle teams onder 11 jaar van de Hengelose vereniging en de tegenstanders dozen met mandarijnen. “We vinden het belangrijk dat de kinderen wat gezonder gaan eten. Daar leveren we graag een bijdrage aan”, aldus bestuurslid Cristian Kamphuis van Achilles’12. De club trekt jaarlijks 1500 euro uit om alle jeugdteams en de bezoekende verenigingen van Teamboxen te kunnen voorzien. Die worden bij de thuiswedstrijden door de Sligro op het sportpark bezorgd.

Lekker Bezig

De actie is een onderdeel van de landelijke campagne Lekker Bezig, die wordt ondersteund door het ministerie van VWS en de organisatie Jongeren op Gezond Gewicht. Het is een antwoord op het groeiende probleem van obesitas. Een op de zeven jongeren in Nederland lijdt aan overgewicht.

Lekker

De jeugd toonde zich zaterdag op het sportpark van Achilles’12 enthousiast over de actie. Lucas Moes, spelertje van Achilles’12 JO11, begon direct aan zijn mandarijn. “Lekker”, aldus de 10-jarige jongen. Ook zijn teamgenootje Evren Bakacak had zijn mandarijn al op voordat hij terug was in de kleedkamer. “Ik vind fruit best lekker. Vooral bananen en mandarijnen. Die eten we thuis best veel.”

Na zijn voetbalwedstrijden geeft hij echter de voorkeur aan een snoepzakje. “Ik krijg van mijn vader altijd twee euro mee.” Die gaan ook op deze zaterdag op aan drop en chips.

Volledig scherm
© Bert Hellegers

Poll

Twente neergezet als dé ideale vakantieplek bij Beau

Twente neergezet als dé ideale vakantieplek bij Beau

  • Geweldige promotie voor Twente (40%)
  • Tenenkrommend, dit gaf juist een verkeerde indruk van Twente (19%)
  • Ik zit juist niet op al die toeristen in Twente te wachten (41%)
5814 stemmen