Volledig scherm
Tijdens zoektocht naar Frans Mistrate Haarhuis achter Bethesda/Weidesteyn wordt stoffelijke overschot gevonden in vijver. © André Weima

Gevonden lichaam is inderdaad van vermiste Frans Mistrate Haarhuis

ZENDEREN/HOOGEVEEN - Het stoffelijk overschot dat vanmiddag werd gevonden in een vijver in Hoogeveen, is inderdaad van de vermiste Frans Mistrate Haarhuis. Dat meldt de politie Drente.

Het lichaam werd gevonden door een dregteam van de politie, dat zaterdagmiddag zocht in een vijver aan de prof. dr. G.H. Amshoffweg in Hoogeveen. Aan diezelfde weg ligt de GGZ-instelling waar Haarhuis de laatste weken verbleef.

Depressie

Frans Mistrate Haarhuis (66), geboren en getogen in Zenderen,  was spoorloos sinds 30 december. Hij verdween uit de GGZ-instelling in Hoogeveen. Daar was hij vrijwillig opgenomen vanwege een depressie.

Tientallen vrijwilligers, speurhondenteams, vrienden van vroeger en de oude buren uit Zenderen zochten de afgelopen weken mee naar Frans. Hoewel Haarhuis in de omgeving van Hoogeveen verdween, werd zelfs in de omgeving van Zenderen en Almelo gezocht. Alle schuren en boerderijen werden er nagekeken.

Frans Mistrate Haarhuis leek op de ochtend van zijn verdwijning goed in orde te zijn. Wat er precies is gebeurd, en of het stoffelijk overschot inderdaad van Frans Mistrate Haarhuis is, moet onderzoek uitwijzen.

Live Voetbal

home logo BenficaBEN
EINDE
0-2
FC Bayern MünchenFCB
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
3-0
AEKAEK
away logo

poll

Enschede stopt met gratis openbaar vervoer voor ouderen

Enschede stopt met gratis openbaar vervoer voor ouderen

  • Schandalig dat dit wordt wegbezuinigd (60%)
  • Ouderen hebben al zoveel kortingen, deze kunnen ze wel missen (21%)
  • Dan moeten de pensioenen maar omhoog (18%)
1016 stemmen