Volledig scherm
Tijdens zoektocht naar Frans Mistrate Haarhuis achter Bethesda/Weidesteyn wordt stoffelijke overschot gevonden in vijver. © André Weima

Gevonden lichaam is inderdaad van vermiste Frans Mistrate Haarhuis

ZENDEREN/HOOGEVEEN - Het stoffelijk overschot dat vanmiddag werd gevonden in een vijver in Hoogeveen, is inderdaad van de vermiste Frans Mistrate Haarhuis. Dat meldt de politie Drente.

Het lichaam werd gevonden door een dregteam van de politie, dat zaterdagmiddag zocht in een vijver aan de prof. dr. G.H. Amshoffweg in Hoogeveen. Aan diezelfde weg ligt de GGZ-instelling waar Haarhuis de laatste weken verbleef.

Depressie

Frans Mistrate Haarhuis (66), geboren en getogen in Zenderen,  was spoorloos sinds 30 december. Hij verdween uit de GGZ-instelling in Hoogeveen. Daar was hij vrijwillig opgenomen vanwege een depressie.

Tientallen vrijwilligers, speurhondenteams, vrienden van vroeger en de oude buren uit Zenderen zochten de afgelopen weken mee naar Frans. Hoewel Haarhuis in de omgeving van Hoogeveen verdween, werd zelfs in de omgeving van Zenderen en Almelo gezocht. Alle schuren en boerderijen werden er nagekeken.

Frans Mistrate Haarhuis leek op de ochtend van zijn verdwijning goed in orde te zijn. Wat er precies is gebeurd, en of het stoffelijk overschot inderdaad van Frans Mistrate Haarhuis is, moet onderzoek uitwijzen.

poll

Ophef in Almelo: vmbo'ers niet welkom op examenfeest

Ophef in Almelo: vmbo'ers niet welkom op examenfeest

  • Discriminatie! Net of het behalen van een vmbo-diploma geen feestje waard is (59%)
  • Overdreven gedoe, een feest mag toch voor een specifieke doelgroep zijn? (23%)
  • Laat de lokale politiek zich buigen over zaken die er echt toe doen (18%)
580 stemmen