In Erve Asito kwamen hulpdiensten zondag tijdens de wedstrijd tegen RKC in actie om een supporter te reanimeren
Volledig scherm
In Erve Asito kwamen hulpdiensten zondag tijdens de wedstrijd tegen RKC in actie om een supporter te reanimeren © BSR Agency

Heracles Almelo houdt bijeenkomst voor getuigen reanimatie

ALMELO  -  Heracles nodigt omstanders van een reanimatie, die zondagmiddag plaatsvond bij het Almelose stadion tijdens de wedstrijd tegen RKC, uit voor een inloopbijeenkomst vrijdagmiddag.

De club wil op deze manier nazorg verlenen aan mensen die getuige zijn geweest van het incident. De reanimatie heeft plaatsgevonden tijdens de eerste helft van de wedstrijd. Een supporter werd onwel en is op de omloop achter de lange zijde van de vakken E, F en G gereanimeerd.

Herstel 

De patiënt is naar het ziekenhuis gebracht en maakt het inmiddels naar omstandigheden goed, zo meldt Heracles op de website. In dat bericht staat ook de uitnodiging aan direct en indirect betrokkenen van de reanimatie om naar de bijeenkomst te komen. Het overgrote deel van de bezoekers heeft niets meegekregen van het incident.

Adequaat

„Allereerst zijn we erg blij dat het goed gaat met deze persoon”  zegt algemeen directeur Rob Toussaint. „We hopen dat het herstel spoedig zal verlopen”. Toussaint dankt in het bericht  de stewards, EHBO-medewerkers, veiligheidspersoneel en hulpdiensten die „zeer adequaat hebben gehandeld”. 

Deze direct betrokkenen, maar ook omstanders en andere getuigen krijgen van Heracles de gelegenheid om na te praten over de situatie. Toussaint: ,,We kunnen ons voorstellen dat er behoefte aan nazorg is.” 

Geen aanmelding

De inloopbijeenkomst is vrijdag tussen 17.30 en 18.30 uur in het stadion Erve Asito. De toegang verloopt via de hoofdingang van het stadion, aanmelden is niet nodig.

Poll

Gestopt ‘schijt-aan-corona-feest in Borne was volgens ondernemer borrel met werknemers

Gestopt ‘schijt-aan-corona-feest in Borne was volgens ondernemer borrel met werknemers

  • Feest of borrel, je moet gewoon niet in een groep samenkomen deze tijd (38%)
  • Erg overdreven verwoord door de politie, hier zat geen kwade bedoeling achter (37%)
  • De betrokkenen hebben hun lesje nu geleerd, hopelijk laat de gemeente het hierbij (25%)
751 stemmen