Aangeboden door Duurzaam Thuis Twente
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van Tubantia zijn hier niet bij betrokken.
Rob Kochen
Volledig scherm
Rob Kochen © Duurzaam Thuis Twente

Het waspark van Rob uit Hengelo is een overdonderend succes!

Duurzaam Thuis TwenteHet is zaterdagochtend en onvoorstelbaar druk in de straat Essenkamp te Hengelo. Voor het huis van wooncoach Rob Kochen staat een lange rij. Buurtgenoten met volle wasmanden verzamelen zich al sinds vroeg in de ochtend voor zijn huis. Een gek gezicht, maar ook mooi om te zien!

Sinds een paar jaar heeft Rob zonnepanelen; “Ik ben zelf wooncoach bij Duurzaam Thuis Twente, een non-profit organisatie die onafhankelijk advies geeft over duurzame maatregelen bij mensen thuis. Toch merkte ik om mij heen dat nog steeds weinig mensen aan zonnepanelen of andere duurzame maatregelen beginnen. Vaak omdat ze niet weten hoe en omdat dit voor veel mensen een vrij hoge aanschafprijs heeft. Het verdient zich echter zo makkelijk terug en het is ook nog eens beter voor het milieu!” Door deze gedachte kwam Rob op het idee om voor zijn buurt iets te doen en zijn zonnepanelen te “delen”.

Het huis aan de Essenkamp lijkt op elk ander huis, maar schijn bedriegt. Zodra je de terrasdeuren doorloopt, loop je een soort van gigantische wasstraat in. Overal waar je kijkt staan rijen wasmachines met zonnepanelen op het dak. Zo trots als een pauw vertelt Rob hoe hij op dit geweldige initiatief kwam. “Ik woon in een wijk waar niet iedereen het heel breed heeft. De huur wordt steeds hoger en we betalen met zijn allen steeds meer energiekosten. Kosten die niet iedereen hier makkelijk kan missen. Vandaar dat ik besloten heb om een paar extra wasmachines aan te schaffen. Deze lopen op zonne-energie. Alles wat ik zelf opwek, mag ik ook zelf opmaken. Ik zeg altijd maar: sharing is caring!”

Duurzaamheid staat bij de familie Kochen voorop. Aan de lange rij te zien is de buurt daar maar wat blij mee. “Dit is toch werkelijk waar geweldig! Ik heb een hekel aan wassen en daarnaast kost het me onwijs veel energie met 5 kleine kinderen. Rob doet de was en vouwt het netjes voor me op. In het schoteltje leggen we altijd een vrije gift, wat we kunnen missen geven we dan ook”, aldus een enthousiaste buurvrouw.

Wil jij jouw was ook door Rob laten wassen? Dan heb je helaas dikke pech. Rob zijn waspark is namelijk een stoute jongensdroom die nooit is uitgekomen. Wel is Rob echt vrijwilliger bij Duurzaam Thuis Twente en kan hij jou adviseren over duurzame maatregelen.

Bij Duurzaam Thuis Twente staan maar liefst 50 wooncoaches door heel Twente voor je klaar die jou kunnen helpen met al jouw woonvragen. Vragen uiteenlopend van energiezuiniger leven, isolatie of het opwekken van energie komen allemaal aan bod.

Heb je woonvragen, maak dan een afspraak bij Duurzaam Thuis Twente en ontvang onafhankelijk gratis advies. Wie weet begin jij binnenkort wél jouw eigen waspark!

‘De journalisten van de Persgroep zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.’