Volledig scherm
© ANP

Jola Mode nieuwe eigenaar Tuunte, 19 winkels sluiten

ENSCHEDE – Ze hadden zich nog niet bekend willen maken, maar Jola Mode en voormalig aandeelhouder René Rootinck zijn de nieuwe eigenaren van failliete Tuunte Fashion. Dat blijkt uit onderzoek van deze krant.

Tuunte ging begin augustus failliet maar de ruim 40 winkels zijn sindsdien tijdelijk open gebleven. Vanaf volgende week donderdag worden er onder de vlag van de nieuwe eigenaren 19 winkels toch gesloten. Daarvan zijn er zeven in Twente en de Achterhoek.

Personeel

In totaal telde Tuunte Fashion 250 medewerkers. Hoeveel er hun baan houden, is volgens Rootinck nog onbekend. Wel is duidelijk dat Tuunte afscheid neemt van vooral de ervaren en daarmee duurdere personeelsleden.

Doorstart

Rootinck was in het verleden jarenlang directeur van Tuunte Fashion en op het moment van het faillissement nog commissaris en mede-aandeelhouder van het bedrijf. Samen met de investeerders achter Jola Mode maakt hij nu een doorstart met een deel van de modeketen.

Jola

Jola richt zich met 82 winkels in Brabant, Zeeland, Limburg en Utrecht op ‘mode voor het hele gezin voor een betaalbare prijs’. Het bedrijf telt zo’n 490 medewerkers. Door de overname van Tuunte wordt het marktgebied van Jola fors uitgebreid. “Er wordt hiermee een sprong over de grote rivieren gemaakt. De naam Tuunte blijft overigens. Evenals het hoofdkantoor en het magazijn in Winterswijk”, aldus Rootinck.

Winkels open

De volgende Tuunte-winkels in deze regio blijven open: Glanerbrug, Enschede-Zuid, Goor, Oldenzaal, Borne, Tubbergen, Denekamp, Haaksbergen, Winterswijk, Eibergen, Lichtenvoorde, Aalten.

Sluiting winkels

Tuunte-winkels in deze regio die volgende week de deuren sluiten: Wierden, Hengelo, Vriezenveen, Almelo, Vroomshoop, Enschede-Van Heekplein en vooralsnog Nijverdal. Deze laatste winkel blijft wellicht open, afhankelijk van de uitkomst van onderhandelingen met huurbaas.

Volledig scherm
© Lenneke Lingmont Fotografie

Live Voetbal

home logo JapanJAP
17:00
SenegalSEN
away logo
home logo PolenPOL
20:00
ColombiaCOL
away logo
home logo EngelandENG
EINDE
6-1
PanamaPAN
away logo

poll

FC Twente: voorlopig geen geld voor nieuwe spelers

FC Twente: voorlopig geen geld voor nieuwe spelers

  • Lullig voor iedereen die een seizoenskaart heeft gekocht (24%)
  • Verstandig dat de club de hand op de knip houdt (50%)
  • Het is pas juni, ze hebben nog ruim de tijd (26%)
1649 stemmen