Volledig scherm
© Hans Janssen

Kom naar de gouden atletiekdag in Hengelo!

Doe MeeHENGELO - Moedig Dafne Schippers aan, ontmoet Ellen van Langen en ontvang de herinneringsmunt met Fanny Blankers-Koen.

Drie grote namen uit de mondiale atletiek komen binnenkort samen in Hengelo. Topsprintster Dafne Schippers, oud-Olympisch 800 meter kampioen Ellen van Langen en atletieklegende Fanny Blankers-Koen (vier keer goud bij Olympische Spelen, Londen 1948).

100ste geboortedag

Zondag 3 juni 2018 zal de geschiedenis in gaan als een bijzondere dag voor de Fanny Blankers-Koen Games (FBK), de belangrijkste atletiekwedstrijd van Nederland. Ter gelegenheid van de 100ste geboortedag van de naamgeefster (1918-2004) wordt in het stadion een herdenkingsmunt gepresenteerd.

In samenwerking met de FBK Games en de Nederlandse Munt heeft De Twentsche Courant Tubantia een uniek lezersarrangement samengesteld. Dafne Schippers, Ellen van Langen en Fanny Blankers-Koen zijn daarin de drie Nederlandse ikonen van de atletiek.

Genieten

Wilt u genieten van topatletiek, Dafne Schippers aanmoedigen op de 200 meter sprint, oud-kampioene Ellen van Langen ontmoeten, een interessante toelichting krijgen van de muntontwerpers en de zilveren herdenkingsmunt (5 euro) van Fanny Blankers-Koen bemachtigen? Dan is dit uw kans.

Sporthal

We ontvangen u ’s middags met koffie/thee in de speciaal voor De Twentsche Courant Tubantia gereserveerde sporthal naast het FBK-stadion. Ellen van Langen, winnares van goud op de 800 meter bij de Olympische Spelen in Barcelona, zal u daar informeren over het deelnemersveld in Hengelo. Van Langen is atletenmakelaar en medeorganisator van het evenement in Hengelo.

Herdenkingsmunt

Suzan Drummen en Monique Wijbrands ontwierpen het ‘Fanny Blankers-Koen vijfje’. Op deze herdenkingsmunt staat de atlete in een bijzondere pose afgebeeld op de themazijde. Fanny rent als het ware over de munt. Snelheid en dynamiek kenmerken ook het nieuwe portret van koning Willem-Alexander dat op de andere zijde staat.

Uitgifte

De Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) in Utrecht viert de presentatie van de nieuwe uitgifte in Hengelo. Dat gebeurt in het stadion, aan de rand van de atletiekbaan, tegenover het tribunevak start. Daar zitten de (maximaal 250) gasten met het Tubantia-arrangement.

Gezinnen

Twee leerlingen van de basisschool mogen Dafne Schippers assisteren bij de zogenaamde ‘eerste slag’ van de herdenkingsmunt. De verwachting is dat veel gezinnen met jonge kinderen naar de FBK Games gaan. Uit de groep met het Tubantia-arrangement worden een meisje en jongen (8-12 jaar) geselecteerd om bij de ceremonie te helpen.

Munt

Volledig scherm
Het Fanny Blankers-Koen Vijfje © Koninklijke Nederlandse Munt

In een stand voor het stadion begint de Koninklijke Nederlandse Munt direct na de officiële presentatie met de uitgifte en verkoop van de munt. Er is een speciale Eerste Dag Uitgifte (voorzien van datumstempel en paraaf), een gelimiteerd verkrijgbare munt verpakt in een coincard, alsmede enkele luxe uitgaven (goud en zilver) in een box.

Deelnemers aan de lezersactie van De Twentsche Courant Tubantia kunnen bij de stand van KNM hun op naam gereserveerde exemplaar van het ‘Fanny Blankers-Koen vijfje’ afhalen. Deze munt in een coincard zit bij de prijs inbegrepen.

Aanmelden voor lezersarrangement
- De Twentsche Courant Tubantia biedt lezers een speciaal arrangement bij de internationale FBK Games, zondag 3 juni 2018 in het FBK-stadion in Hengelo.

- Toegangsbewijs FBK Games voor tribune noord, ontvangst met koffie/thee, presentatie programma, toelichting muntontwerpers en coincard met munt.

- Ontvangst om 15.00 uur in sporthal naast stadion. Oud-olympisch kampioen Ellen van Langen geeft info over topatleten die in Hengelo deelnemen.

- Beeldend kunstenaars Suzan Drummen en Monique Wijbrands vertellen over ‘Fanny Blankers-Koen Vijfje’, dat deze dag in omloop komt.

- U bent getuige van de ‘eerste slag’ van herinneringsmunt door sprintkampioene Dafne Schippers. Dit gebeurt pal voor uw tribunevak.

- Als bezoeker geniet u (hoofdprogramma 16.00-19.00 uur) van topatletiek tijdens de FBK Games. Vele Nederlandse en buitenlandse kampioenen zijn van de partij.

- U ontvangt een coincard met de officiële herdenkingsmunt (nominale waarde 5 euro). Deze verschijnt eenmalig in een gelimiteerde oplage van 17.500 stuks.

- Wilt u met meerdere personen (vrienden en/of kinderen) komen? Dat kan. Combineer dan arrangementen voor 1 of 2 personen tot het gewenste totaal aantal.

- Maximaal 250 plaatsen beschikbaar.

- Lezersprijs : € 16,50 (1 x FBK-munt, koffie/thee/ranja, 1 x ticket tribune start).

- Lezersprijs : € 21,50 (1 x FBK-munt, koffie/thee/ranja, 2 x ticket tribune start).

- Bestellen: tubantia.nl/club

poll

Oude man al 100 dagen in Twents ziekenhuis: niemand wil voor hem zorgen

Oude man al 100 dagen in Twents ziekenhuis: niemand wil voor hem zorgen

  • Dit is precies waarom ze al die verzorgingshuizen niet hadden moeten sluiten (90%)
  • Hoezo niemand? In het ziekenhuis wordt vast goed voor ‘m gezorgd (4%)
  • Als noaberschap hoger in het vaandel zou staan, hadden we dit soort situaties niet (6%)
5294 stemmen