De politie deed in april 2020 inderzoek in het pand aan Jan Vermeerstraat waar baby Ivo onder verdachte omstandigheden overleed,
Volledig scherm
PREMIUM
De politie deed in april 2020 inderzoek in het pand aan Jan Vermeerstraat waar baby Ivo onder verdachte omstandigheden overleed, © Reinier van Willigen

OM wil 5 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor Haaksbergse moeder na doden van pasgeboren zoontje Ivo

HAAKSBERGEN/ALMELO - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdagochtend vijf jaar onvoorwaardelijke celstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen Linde de W. (31) uit Haaksbergen, vanwege de dood van baby Ivo.  De W. en haar partner werden op 11 april 2020 aangehouden toen ze met de overleden baby in het Enschedese ziekenhuis kwamen. Het jongetje bleek met geweld om het leven gebracht.

 1. OM: Haaksbergse moeder doodde baby Ivo met voorbedachten rade
  PREMIUM

  OM: Haaksberg­se moeder doodde baby Ivo met voorbedach­ten rade

  ALMELO/HAAKSBERGEN - Linde de W. (30) uit Haaksbergen wordt er definitief van verdacht dat ze haar pasgeboren zoontje Ivo met voorbedachten rade om het leven bracht. Officier van justitie Karel de Valk verduidelijkte maandagmorgen de verdenking tegen De W.: ‘Manueel of door wurging de ademhaling doen stoppen van de baby.’ Advocate Mariska Pekkeriet sluit niet uit dat het kindje overleed omdat de navelstreng om zijn nek zat.
 2. Werd babymoord Haaksbergen veroorzaakt door trauma?
  PREMIUM

  Werd babymoord Haaksber­gen veroor­zaakt door trauma?

  HAAKSBERGEN/ALMELO - Wist Linde de W. uit Haaksbergen niet dat ze zwanger was voordat ze haar pasgeboren kindje Ivo om het leven bracht? Zelf zegt ze van niet. Maar daar zijn twijfels over. Zo werd uit de zoekgeschiedenis van haar telefoon duidelijk dat ze zocht naar speciale zwangerschapspiercings. Ook klikte ze bewust een link aan die ging over bijwerkingen van medicatie bij een zwangerschap. Daarnaast zei ze tegen een vriendin dat ze “Ivo had vermoord.”
 3. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  1

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Poll

Raadslid Loes ten Dolle uit Winterswijk wordt regelmatig met dood bedreigd

Raadslid Loes ten Dolle uit Winterswijk wordt regelmatig met dood bedreigd

 • Aangifte doen en hopen dat bedreigers voor de rechter komen, dan stopt het vast (0%)
 • Deel veel zwaardere straffen uit voor online bedreigingen, anders stopt dit nooit (0%)
 • Op deze manier wordt het gemeenteraadswerk natuurlijk nooit populairder (0%)
0 stemmen