Oma Wolf gooit haar eerste kaartje in de digitale brievenbus die Wessel Fletterman (r.) op zijn smartphone als app ontvangt. In het midden de drie medeontwikkelaars Joran van der Sluis, Mark Zwart en Folkert Prins.
Volledig scherm
PREMIUM
Oma Wolf gooit haar eerste kaartje in de digitale brievenbus die Wessel Fletterman (r.) op zijn smartphone als app ontvangt. In het midden de drie medeontwikkelaars Joran van der Sluis, Mark Zwart en Folkert Prins. © Annina Romita

Oma heeft geen smartphone, maar ze appt wel

ENSCHEDE - Mevrouw Warres springt op als er een kaartje uit de brievenbus valt. Een digitale brievenbus. Die staat in het zorgcentrum De Posten, waar een experiment wordt gehouden met het apparaat 'App een oma'.

  1. LIVE | WHO wijst De Jonge op belang mondkapjes, familieleden belagen hulpverleners in ziekenhuis
    Coronavirus

    LIVE | WHO wijst De Jonge op belang mondkapjes, familiele­den belagen hulpverle­ners in ziekenhuis

    Op de intensive cares liggen 38 mensen met het coronavirus, 7 meer dan op donderdag. Het is het hoogste aantal sinds 26 juni. Op 31 juli behandelden de ic’s 19 coronapatiënten. Het aantal is in exact twee weken tijd dus verdubbeld. Dat past bij de recente stijging van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen, zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. In dit blog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Poll

Middelbare scholen in Twente gaan weer open: geen mondkapjes, wel 1,5 meter

Middelbare scholen in Twente gaan weer open: geen mondkapjes, wel 1,5 meter

  • Onverantwoord, dit gaat leiden tot nieuwe besmettingen (30%)
  • Maak de klassen kleiner, dan heb ik er alle vertrouwen in (22%)
  • Pubers en afstand houden? Knappe docent die dat lukt (48%)
305 stemmen