Volledig scherm
Van de politieauto bleef weinig over nadat er een eik op viel. © News United, Jack Huijgens

Storm raast over Twente: gewonde agenten en weggewaaide auto

BORNE - Twee politiemensen zijn afgelopen nacht tijdens een stormachtige nachtdienst met de politieauto tegen een omgewaaide eik gereden. Dat gebeurde aan de Bornerbroeksestraat in Borne.

De twee kamen er redelijk goed vanaf: de vrouwelijke agent had last van haar nek waarvoor ze voor controle naar het ziekenhuis moest, de man had wat kneuzingen. De politieauto is total loss. De weg was enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Engeltje op de schouder

Volgens collega's van de politie Hof van Twente hebben de agenten in Borne een engeltje op hun schouders gehad. "De politieauto is totaal geplet door de boom."

Brandweer druk

De storm zorgde voor handenvol werk voor de hulpdiensten. De brandweer moest meer dan twintig keer uitrukken vanwege stormschade. Het betrof in de meeste gevallen bomen die over de weg waren gevallen. Er kwamen vele tientallen meldingen binnen. Dat was voor de brandweer reden om een oproep te doen alleen voor echt gevaarlijke situaties 112 te bellen.

Volledig scherm
De auto raakte door een stormvlag van de weg en belandde in de sloot. © News United, Jan Willem Klein Horstman

Automobiliste waait weg

In Vriezenveen raakte aan het begin van de nacht een automobiliste van de weg door een stormvlaag. Ze belandde met haar auto in de sloot langs de Oosterweilandweg en moest door hulpdiensten worden bevrijd. Ze is met nekkelachten naar het ziekenhuis gebracht.

Omgewaaide bomen

In Holten rukte de brandweer uit voor stormschade op de Holterstraatweg (N350). Daar lag een boom over de weg, waardoor deze voor enige tijd moest worden afgesloten. De boom is aan stukken gezaagd.

Vroeg in de morgen was het in Holten mis op de Espelodijk, die ook versperd werd door een omgewaaide boom. Ook hier heeft de brandweer het obstakel verwijderd.

Aan de Schuilenburglaan Almelo moest ook een boom weggehaald worden. De brandweer zetten een hoogwerker in voor loshangende takken.

Volledig scherm
De brandweer was druk aan het werk in de Jan van Galenstraat in Hengelo waar door de storm een boom op een geparkeerde auto waaide. De schade was beperkt. © News United Jack Huijgens

Tegen 3.00 uur kreeg de brandweer melding van een boom over de weg  aan de Jan van Galenstraat in Hengelo. Deze bleek boven op een auto te liggen. De schade aan de auto viel mee. De brandweer heeft de boom weggehaald. 

Even later kwam er een soortgelijke melding van de Marthastraat. Ook deze boom is in stukken gezaagd. 

Volledig scherm
De brandweer, hier bezig aan de Espelodijk in Holten, was de hele nacht druk met meldingen van stormschade. © News United, J.W. Klein Horstman

Brandweer in Markelo heeft het druk

Zondagochtend kon de brandweer in Markelo uitrukken. Op de kruising van de Roudaalterweg en de Lichtmissenweg lag een grote tak op de weg. De brandweer zaagt die in stukken. Nabij de kruising was een grote tak uit een eik gescheurd, door de harde wind.

Dat was niet de eerste keer deze zondag dat de Markelose brandweerlieden eropuit trokken. Rond 04.00 uur al gebeurde dat ook. "We zijn toen naar een melding over stormschade aan de Roosdomsweg geweest. Daar lag een flinke eik over de weg. Die hebben we tot brandhout gezaagd", aldus Marcel Kömmelt van de brandweer in Markelo.

Auto's op haar na gemist

Aan de Luttenbergerweg in Hellendoorn scheurde een dikke tak uit een boom. De tak viel precies achter twee auto’s op het erf van een woonhuis. De brandweer moest zondagochtend de boom in stukken zagen, zodat de bewoners weer met de auto weg kunnen.

Fietspad afgesloten

Langs de Voswinkelweg in Losser waren takken uit een boom op een fietspad gevallen. De brandweer zette het fietspad af tussen de Oldenzaalseveenweg en de Oldenzaalsestraat. Met behulp van een hoogwerker worden andere, nog loshangende takken uit de boom verwijderd.

Paden begraafplaats versperd

Ook de gemeentelijke begraafplaats in Hellendoorn is getroffen door de storm. Takken van bomen zijn afgeknapt of bomen zijn zelfs omgewaaid en versperren nu de looppaden. De gemeente ruimt de bomen maandag op. 

Poll

MST in Enschede slecht bereikbaar voor bezoekers

MST in Enschede slecht bereikbaar voor bezoekers

  • Onbegrijpelijk, waarom meerdere wegafsluitingen tegelijk? (25%)
  • Als je goed de omleidingen volgt, valt het wel mee (9%)
  • Het MST had nooit in hartje Enschede gebouwd moeten worden (66%)
2503 stemmen