Volledig scherm
PREMIUM
Bij Hutten Metaal Staalbouw zoeken ze nieuw personeel. Wie er komt werken kan direct 5.000 euro op de rekening bijschrijven © Hutten Metaal Staalbouw

Tekengeldactie Hutten Metaal Hardenberg slaat aan: 250 sollicitanten binnen een paar dagen

Hutten Metaal Staalbouw verleidt nieuw personeel met een bedrag van 5.000 euro als tekengeld. Al snel drie keer het maandloon van een constructiebankwerker, en dat heeft directeur Wim Hutten geweten. In recordtijd stonden 250 sollicitanten op de stoep in Hardenberg. ,,De screening levert vertraging op.” 

De bushokjes en displayborden om de lantaarnpalen waren al gevuld met de verschillende posters, en directeur Wim Hutten van Hutten Metaal was dus te laat om een dergelijke promotionele actie in Hardenberg en omgeving terug te draaien. Maar nodig was die oproep voor nieuw personeel al niet meer, nadat zich binnen luttele dagen dik 250 potentiële constructiebankwerkers, onderhoudsmonteurs en montagemedewerkers bij het staalbedrijf meldden. ,,En daar heeft dat tekengeld van 5.000 euro natuurlijk aan bijgedragen”, zegt Hutten, wiens verwachtingen ‘gigantisch’ werden overtroffen. ,,Dat het zo'n succes zou worden, dat hadden we niet gedacht. Het was een soort experiment en met 5 sollicitanten waren we tevreden geweest. Nu hebben we er meer dan 250...”

  1. LIVE | Ministerie: reis niet naar Italiaanse gemeenten met coronavirus, zevende dode Italië
    Coronavirus

    LIVE | Ministerie: reis niet naar Italiaanse gemeenten met coronavi­rus, zevende dode Italië

    Italië meldt een zevende sterfgeval ten gevolge van het Covid-19-virus. De Italiaanse overheid heeft complete steden afgesloten van de buitenwereld. Een team van experts van de wereldgezondheidsorganisatie WHO is inmiddels gearriveerd om de Italiaanse autoriteiten te ondersteunen. Terwijl een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laat zakken, raakt de rest van de wereld verder in de ban van het virus. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 150 Covid-19-doden bij. De hoogste stijging tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2600 en zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.

Poll

Politie gedoogt misbruik van vluchtstrook op A35 bij Almelo

Politie gedoogt misbruik van vluchtstrook op A35 bij Almelo

  • Onbegrijpelijk, in geval van nood zorgt dit voor levensgevaarlijke situaties (20%)
  • Hoe gek ook: als dit de veiligste optie is snap ik de politie wel (44%)
  • Nog meer reden om vaart te zetten achter een verbreding van deze snelweg (36%)
1386 stemmen