Volledig scherm
Een strook kampioensgras werd afgelopen zomer uit de mat in De Kuip gestoken. © Marcel Wagenaar

Twents bedrijf verkoopt kampioensgras De Kuip

HENGELO – Het Twents-Groningse bedrijf De Hand Van Maradona heeft één van de grootste orders uitgeleverd sinds de in voetbal parfenalia en gesigneerde voetbalshirts gespecialiseerde onderneming drie jaar terug werd opgericht.

Volledig scherm
Frank Krake, auteur van het boek ´Rood Bloed´ over Joop Munsterman, is mede/eigenaar van De Hand van Mardadonna. © Carlo ter Ellen DTCT

In opdracht van de nieuwe hoofdsponsor Qurrent is afgelopen zomer een forse strook (kampioens)gras uit de De Kuip verwijderd. Het gras is daarna chemisch behandeld om de kleurechtheid en stevigheid te garanderen en in blokjes in een acrylbad gedompeld. Na uitharding van het acrylaat is de logo van Feyenoord en Qurrent er in gefreesd. Een luxe kadoverpakking, met daarin een certificaat van een genummerde limited edition, maakt het eindresultaat tot een echt collector’s item. Frank Krake uit Hengelo, onder meer auteur van het boek over Joop Munsterman, is mede-eigenaar van De Hand van Maradona. “Die 500 stukjes gras uit De Kuip komen beschikbaar voor grote sponsoren van Feyenoord en grote klanten die overstappen naar Qurrent, zo heb ik begrepen.”

De Hand van Maradona deed vorig jaar al iets soortgelijks. Toen werd volgens hetzelfde procedé een graszode van 30 x 30 centimeter in een tien kilo zwaar acrylaat blok gegoten. Het gras kwam van de plek waarop Eljero Elia voor Feyenoord de winnende goal scoorde in de bekerfinale 2016 tegen FC Utrecht. Frank Krake: “Dat geheel is in een flightcase verpakt en geveild op een veiling van de Stichting Gio. De opbrengst voor het goede doel bedroeg maar liefst 8.500 euro.” Door te clicken op de link start een filmpje waarin het productieproces en het eindresultaat te zien is.

Poll

Maximumsnelheid op snelwegen naar 100 km/u vanwege stikstofcrisis

Maximumsnelheid op snelwegen naar 100 km/u vanwege stikstofcrisis

  • Prima oplossing: mooie, veilige snelheid en beter voor het milieu (48%)
  • Wat een onzin: laat de automobilist buiten deze crisis (41%)
  • Wees dan echt groen en leg overal fietssnelwegen neer (11%)
761 stemmen