Jarenlang stond de rode lantaarn van de Elfstedentocht 1997 bij Wim Weenk in de woonkamer in het Achterhoekse Geesteren. De 60-jarige heeft de trofee van de zolder gehaald en wil ‘m dolgraag doorgeven aan zijn opvolger.
Volledig scherm
PREMIUM
Jarenlang stond de rode lantaarn van de Elfstedentocht 1997 bij Wim Weenk in de woonkamer in het Achterhoekse Geesteren. De 60-jarige heeft de trofee van de zolder gehaald en wil ‘m dolgraag doorgeven aan zijn opvolger. © Robin Hilberink

Wim Weenk uit het Achterhoekse Geesteren is al bijna 25 jaar drager van de Rode Lantaarn: ‘Kreeg knuffel van Erica Terpstra’

25 jaar na de tocht van '97GEESTEREN - Zonder dat Wim Weenk (60) er erg in had, stond hij opeens vol in de schijnwerpers. Wat bleek, de Achterhoeker uit Geesteren was de laatste officiële finisher in de Elfstedentocht van 1997. „Ik was opeens een Bekende Nederlander”, lacht hij 25 jaar later.

 1. Olivier Boscagli: ‘Mijn gezin heeft er niets aan als ik elders voor vier keer zo veel geld op de bank zit’
  PREMIUM

  Olivier Boscagli: ‘Mijn gezin heeft er niets aan als ik elders voor vier keer zo veel geld op de bank zit’

  Hij bleef als opgroeiende tiener weg van de feestjes in Monaco. Niet omdat Olivier Boscagli niet van gezelligheid houdt, maar omdat hij op een ander podium alles uit het leven wilde halen. ,,Ik wil een loopbaan met zoveel mogelijk prijzen als voetballer en het doel is niet om zoveel mogelijk geld te verzamelen. Dat laatste komt uiteindelijk wel voor elkaar, als het eerste maar is gelukt. Ik wil als sportman herinneringen creëren.”
 2. Van 40 naar 36 uur voor hetzelfde salaris: ‘We willen onze medewerkers meer ruimte geven’

  Van 40 naar 36 uur voor hetzelfde salaris: ‘We willen onze medewer­kers meer ruimte geven’

  Geen rinkelende telefoon die hen stoort, of om de haverklap een meeting. Ondernemer Casper Bakker, medeoprichter van techbedrijf Picqer, doet er alles aan om een kalme werkplek te creëren. Daarom brengt het bedrijf ook de standaard 40-urige werkweek terug naar 36 uur, voor hetzelfde salaris. Met die aankondiging trekt hij de nodige aandacht op LinkedIn. ,,We doen het echt anders dan andere bedrijven.”

Poll

Talpa- en NPO-radiozenders draaien Marco Borsato en Ali B niet meer

Talpa- en NPO-radiozenders draaien Marco Borsato en Ali B niet meer

 • Begrijpelijk na de ophef die is ontstaan door BOOS! (59%)
 • Voorbarig, wacht eerst het onderzoek in deze zaak af (21%)
 • Zonder alle artiesten met een smetje wordt het erg stil op de radio (20%)
1349 stemmen