Volledig scherm
Overdinkel Gert Timmerman alvleesklierkanker foto ERIC BRINKHORST © ERIC BRINKHORST

Zanger Gert Timmerman overleden

OVERDINKEL - Zanger Gert Timmerman is overleden. Dat meldt zijn dochter Sheila op Facebook. De inwoner van Overdinkel is 82 jaar geworden en leed aan alvleesklierkanker.  Timmerman werd vooral bekend met zijn toenmalige vrouw, wijlen Hermien, met wie hij het duo Gert en Hermien vormde.

Sinds begin dit jaar worstelde de zanger met zijn gezondheid. In januari werd hij opgenomen in een ziekenhuis met een zware longontsteking. Daarna leek het beter te gaan, maar met Pasen moest hij opnieuw naar de eerste hulp. De zanger is daarna geopereerd.

Doneeractie

Verpleegkundige John Klink, oud-chauffeur van Timmerman begon een doneeractie toen het nieuws over de alvleesklierkanker bekend werd.  ,,Gert kreeg niet alles vergoed van de verzekering en heeft zijn privégeld moeten aanspreken. Ik wilde deze man van 82 niet laten stikken", aldus Klink eerder in deze krant. "Dit verdient hij niet. Gert is te ziek en te zwak voor chemokuren en bestraling, maar als we hem met een alternatieve behandeling meer kwaliteit van leven kunnen bieden, dan wil ik daar voor gaan."

poll

Verbreding van A1 in Twente laat volgens minister nog op zich wachten

Verbreding van A1 in Twente laat volgens minister nog op zich wachten

  • Hoe sneller hoe beter, het lost heel veel files op (29%)
  • Daar ben ik niet rouwig om, de weg is breed genoeg (11%)
  • Als Twente staan we altijd achteraan in de rij voor Den Haag (59%)
428 stemmen